Gabrielius Landsbergis įvertino sprendimus dėl šildymo lengvatos: „Minus trys taškai“

Vis dar netyla diskusijos dėl PVM lengvatos šildymui taikymo. Panašu, kad Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pasirašytas susitarimas liks nuošalyje.

Gabrielius Landsbergis taškais įvertino sprendimus dėl PVM lengvatos šildymui.<br>D.Umbraso nuotr.
Gabrielius Landsbergis taškais įvertino sprendimus dėl PVM lengvatos šildymui.<br>D.Umbraso nuotr.
Gabrielius Landsbergis taškais įvertino sprendimus dėl PVM lengvatos šildymui.<br>D.Umbraso nuotr.
Gabrielius Landsbergis taškais įvertino sprendimus dėl PVM lengvatos šildymui.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 14, 2017, 3:15 PM, atnaujinta Mar 17, 2020, 9:20 AM

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis pasiūlė, kad nuo spalio pirmosios šildymui būtų taikomas 9 proc. lengvatinis PVM tarifas, tačiau jau nuo sausio 1-osios jis kiltų iki 15 proc. Tai reiškia, kad šildymo sezono viduryje kiltų šilumos kaina.

Tokį S.Skvernelio sprendimą pavadinęs „politine savižudybe“, G,Landsbergis socialinio tinklo paskyroje pasidalijo įrašu, kuriame kiekvieną sprendimą įvertino taškais.

„Paskaičiuokime šios dienos taškus (niekaip negaliu pamiršti pralaimėjimo prieš graikus)“, - įrašą pradėjo didžiausios opozicinės frakcijos lyderis.

Tai, kad premjeras S.Skverneolis grąžino PVM lengvatą jis įvertino vienu tašku.

Tai, kad lengvata buvo grąžinta tik trims mėnesiams, taip visuomenėje paliekant atvirą klausimą dėl galimo šilumos kainų kilimo viduryje žiemos, G.Landsbergis įvertino minus dviem taškais.

„ Mykolas Majauskas ir dar keturiasdešimt Seimo narių, pasirašė pasiūlymą, kuriuo trys mėnesiai iš teikimo būtų išbraukti ir devyni procentai galiotų neribotą laiką +1 taškas.

Ekonomikos komitete Valstiečiai ir Socdemai atmetė pasiūlymą išbraukti tris mėnesius, taigi vėl grąžino neaiškumą, koks PVM tarifas bus žiemą. -2 taškai.

Premjeras pagrasino, kad teikiant biudžetą bus naikinamas devynių procentų tarifas ir šildymo kaina gali kilti. Viduryje šildymo sezono, nes tuomet įsigaliotų 15 procentų tarifas. -2 taškai.

Jei jau atsitiks tokia situacija, kad valstiečiai kels PVM tarifą, TS-LKD palaikys kitą pusę. Nes tikrai ne viduryje žiemos tokius sprendimus priimti. +1 taškas“, - ironizavo TS-LKD vedlys.

Suskaičiavus taškus, jų suma lygi minus trims. Tačiau G.Landsbergis pabrėžė, kad šiuo atveju pralaimi ne TS-LKD, žmonės, kurie laukia ramybės ir aiškumo dėl šildymo kainų.

Tačiau ne vien „valstiečiams“ įkando konservatorių lyderis: „P.S. Gintautai Paluckai - tamstos frakcija taip nori likti valdžioje, kad net dėl PVM lengvatos balsuoja kartu su valstiečiais, nesvarbu, kad patys prieš tai registravo priešingus pasiūlymus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.