Premjeras įvardijo, ar yra patyręs politinį spaudimą

Premjeras Saulius Skvernelis, prisiminęs savo, kaip vidaus reikalų ministro, laikus, patikino, kad ir jis jautė spaudimą iš kitų interesų grupių. Jis tai sakė Žinių radijo laidoje „Pozicija“, kalbėdamas apie buvusios Valstybinės kainų ir energetikos komisijos pirmininkės Dianos Korsakaitės sprendimą liudyti tarptautiniame arbitraže apie prezidentės darytą spaudimą dėl Prancūzijos koncerno „Veolia“ valdomos „Vilniaus energijos“ šildymo tarifų.

 Premjeras prisimena ministro laikus: buvo ir politinio spaudimo bandymų. <br> J.Stacevičiaus nuotr. 
 Premjeras prisimena ministro laikus: buvo ir politinio spaudimo bandymų. <br> J.Stacevičiaus nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2017, 8:48 AM, atnaujinta Sep 14, 2017, 10:20 AM

„Tikrai niekada nebuvau tokiu, kuris ieško šiltos kėdės. Visuomet vadovavausi tik įstatymu ir, matyt, taip susiklostė, kad buvo bandymų ir mėginimų tai padaryti. Bet po to būna labai paprasta darbuotis, kai išsigrynini pozicijas. Bet tokių išbandymų turi beveik kiekvienas nors kiek aukščiau sėdintis pareigūnas“, – sakė premjeras Saulius Skvernelis.

Jis taip pat teigė, kad Dianos Korsakaitės veiksmai turėjo būti visai kiti.

„Tiesa visą laiką yra labai svarbi, bet jei esi nepriklausomos institucijos vadovas ir tau daro politikai spaudimą, turi reaguoti iš karto, reikiamu laiku informuoti valstybės tarnautojus. Dabar man panašu į tai, kad ponia Korsakaitė pasirinko atstovauti ne institucijai, ne valstybei, o kitai pusei. Mano galva, su tiesa tai neturi nieko bendro“, – sakė premjeras.

Jis neatmeta ir parlamentinio tyrimo galimybės.

Didžiausia pasaulyje vandens tiekimo įmonė „Veolia“ teigia, kad jos investicijos nukentėjo dėl nesąžiningo Lietuvos politikų ir reguliavimo institucijų elgesio, ir Vašingtono arbitraže reikalauja 120 mln. eurų žalos atlyginimo. Lietuvos centrinės valdžios, Vilniaus savivaldybės ir teisėsaugos pareigūnai kaltina „Veolios“ atstovus neteisėtai manipuliavus energijos kainomis ir paskelbė apie 200 mln. eurų pretenziją koncernui. Buvusiems „Vilniaus energijos“ vadovams FNTT taip pat iškėlė baudžiamąją bylą. Teisėsauga teigia, kad neteisėtai manipuliuojant dujų įsigijimo kainomis „Vilniaus energijai“ ir „Litesko“ bei šilumos vartotojams padaryta beveik 3 mln. eurų žala. „Vilniaus energija“ teigia, kad teismo procesas grindžiamas klaidingais duomenimis ir prasimanymais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.