Vytenis Povilas Andriukaitis apie socialdemokratus: „Bus vėl blogai, jeigu bus paskubėta išeiti“

Jeigu socialdemokratai pasitrauktų iš valdančiosios koalicijos su „valstiečiais“, turėtų trauktis ir jų deleguoti ministrai, ir Seimo komitetų pirmininkai, sako partijos garbės pirmininkas, Europos Komisijos narys Vytenis Povilas Andriukaitis. 

 V.P.Andriukaitis.<br> D.Umbraso nuotr. iš archyvo
 V.P.Andriukaitis.<br> D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2017, 12:51 PM

„Čia net nėra klausimas, šiuo atveju koalicijų logika yra visiškai akivaizdi. Koalicija dalyvauja Vyriausybėje, o jeigu koalicijos nėra... Čia yra politikos abėcėlė“, – BNS Strasbūre sakė V.P.Andriukaitis. 

Jis teigė, kad ministrams nepasitraukus, socialdemokratai turėtų spręsti, kaip elgtis jų atžvilgiu. 

Paklaustas, ar ministrų portfelių neatsisakę politikai turėtų būti šalinami iš partijos, V.P.Andriukaitis sakė: „Čia įvairių variantų yra“. 

Jo teigimu, pasitraukimo iš koalicijos atveju Seimo komitetams vadovaujantys socialdemokratai taip pat turėtų palikti postus. 

Partija į Sauliaus Skvernelio vadovaujamą Vyriausybę yra delegavusi tris ministrus – teisingumo, ūkio ir užsienio reikalų. Teisingumo ministrė Milda Vainiutė socialdemokratams nepriklauso, tuo metu ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius ir užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius yra partiniai. 

Parlamente dirbantys socialdemokratų partijos nariai vadovauja keturiems Seimo komitetams -Teisės ir teisėtvarkos, Europos ir Užsienio reikalų, Socialinių reikalų ir darbo. 

Ragina neskubėti išeiti 

Šiuo metu socialdemokratų skyriai pasisako, ar partija turėtų trauktis iš koalicijos. Apie pasitraukimą partijoje prabilta, kai buvo išrinktas naujasis jos pirmininkas Gintautas Paluckas, o balsavimas pradėtas, kai „valstiečiai“ su opoziciniais konservatoriais pasirašė susitarimą dėl paramos urėdijų reformai. 

Po pernykščių Seimo rinkimų sakęs, jog socialdemokratai turi likti opozicijoje, dabar V.P.Andriukaitis teigia, jog diskusija dėl koalicijos ateities „yra labai savalaikė“. 

„Paskubėta (į koaliciją) įeiti, paskubėta tartis dėl portfelių, bet bus vėl blogai, jeigu bus paskubėta išeiti. Kitaip sakant, aš raginu septynis kartus pamatuoti ir vieną kartą nukirpti“, – sakė socialdemokratų garbės pirmininkas. 

Partijos skyrių balsavimas dėl valdančiosios koalicijos ateities artėja link pabaigos – savo nuomonę jau pareiškė 55 skyriai iš 60-ies. Trauktis iš koalicijos siūlo 42, dirbti daugumoje toliau norėtų septyni, o persiderėti dėl koalicijos sutarties – šeši skyriai. 

Tuo metu dauguma – 13 iš 19 – Socialdemokratų frakcijos narių nenori palikti koalicijos . 

Valdančioji „valstiečių“ frakcija Seime turi 56 parlamentarus. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?