Romas Zamolskis kalėjime vedė savo vaikų motiną

Rugpjūtį Lietuvos piliečio pasą gavęs 47 metų Romas Zamolskis ketvirtadienį Jekaterinburgo griežto režimo kolonijoje susituokė su savo dviejų vaikų motina Svetlana Miakotina.

 Su Svetlana R.Zamolskis susipažino prieš 14 metų, tačiau tekėti jai pasiūlė tik gavęs Lietuvos piliečio pasą.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Su Svetlana R.Zamolskis susipažino prieš 14 metų, tačiau tekėti jai pasiūlė tik gavęs Lietuvos piliečio pasą.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-09-15 16:51, atnaujinta 2017-09-16 10:09

Moteris po vestuvių pasirinko vyro pavardę ir tapo Zamolskiene. 

Iš Lietuvos 2001 metais dingęs R.Zamolskis su savo bendraamže S.Miakotina susipažino 2003 metų rugpjūtį per Jekaterinburgo miesto šventę. 

"Mano draugai ilsėjosi prie ežero, visi jie buvo poromis, tik aš vieniša, vienintelė išsiskyrusi.

Vienas iš draugų į šventę pasikvietė savo seserį ir jos draugą, o šis draugas eiti kartu pasikvietė ir Gabiką, kaip man tada prisistatė R.Zamolskis. 

Jis taip pat buvo vienišas. Gražus, aukštas vyras – ko daugiau norėti merginai", - apie pažinties pradžią "Lietuvos rytui" yra pasakojusi S.Zamolskienė.
 
Netrukus pora pradėjo gyventi kartu.  

"Gyvenome iš lėšų, kurias uždirbdavome kartu remontuodami butus, vyras taip pat uždarbiavo ritualinių paslaugų įmonėje, statydavo paminklus, padėdavo sutvarkyti dokumentus. Jis yra labai raštingas. 

Jis mokėjo viską – arė traktoriumi žemę, pjaudavo žolę, padėdavo kitiems ūkininkams sėjant ir nuimant derlių, valydavo užsnigtus kelius. Po to pasiėmė paskolą, nusipirkome žemės ir ėmėme ūkininkauti", - pasakojo moteris ir tikino, kad jos vyras Rusijoje niekada neužsiėmė jokia neteisėta veikla. 

Apie tai, kad jos mylimasis gali būti ne G.Baltačiovas, o lietuvis R.Zamolskis jo tąkart dar neoficiali žmona sako sužinojusi tik 2013 metais, kai policijos pareigūnai pabandė jos vyrą sulaikyti pirmą kartą.

Tada ji į šią pavardę daug dėmesio nekreipė ir ją vėl prisiminė tik 2014 metų rugpjūtį, kai R.Zamolskis buvo sulaikytas Jekaterinburgo centre. 

Automobilyje, kuriuo jis važiavo taip pat buvo S.Miakotina su vaiku.

Tik atsidūręs už grotų R.Zamolskis žmonai pradėjo daugiau pasakoti apie save. Savo laiškuose jis rašė, kad yra užaugęs vaikų namuose, anksti pradėjo vaikščioti į mokyklą, lankė būrelius ir svajojo tapti kariškiu.

"Jis rašė, kaip ruošėsi į armiją, bet dėl melagingų liudijimų prieš jį vietoje armijos atsidūrė psichiatrijos ligoninėje ir buvo visų vadinamas bepročiu.

Dabar aš žinau, kad R.Zamolskio mama mirė, kad jis buvo ir liko tikintis žmogus, todėl Dievas jam padėjo ir globojo visus šiuos metus. Globojo už jo gerumą, garbę, padorumą. Jis gyveno taip, kad žmonės atsimintų jo gerus darbus", - gerų žodžių R.Zamolskiui negailėjo mylimoji.

Sulaikius lietuvį, jo žmona jam tapo didžiausia parama. Ji jo vardu rašė skundus į įvairiausias institucijas, tarp jų ir į Lietuvos ambasadą. Ne vieną jos laišką gavo ir prezidento Vladimiro Putino administracija - viename savo laiškų S.Miakotina pareiškė su vaikais atsisakanti Rusijos pilietybės, jei į R.Zamolskio skundus nebus įsiklausyta, o šią vasarą pati su vaikais nuvyko į Maskvą, tačiau susitikti su prezidentu jai nepavyko. 

R.Zamolskis su S.Miakotina susilaukė dviejų vaikų. Jų dukrai Intiridikai dabar 10, o sūnui Ridikui - 8 metai.

Rusijoje R.Zamolskis nuteistas 15 metų laisvės atėmimo bausme už ginkluotus apiplėšimus. Ir nors pirma jis bandė atsisakyti Lietuvos pilietybės, o teisme pareiškė išvis esantis ne R.Zamolskis, tardymo izoliatoriuje ir kolonijoje praleisti metai pakeitė jo nuomone.

Dabar jau pats R.Zamolskis prašo jį deportuoti į Lietuvą ir žada bendradarbiauti su mūsų šalies teisėsaugininkais. 

Susigrąžinti R.Zamolskį nori ir mūsų prokurorai, tačiau Rusijos teisingumo ministerija su jais nebendrauja ir į teisinės pagalbos prašymus neatsakinėja.

Lietuvoje R.Zamolskis įtariamas 6 žmonių nužudymu, keliais pasikėsinimais nužudyti, plėšimais. Gimtinėje jam gresia laisvės atėmimo bausmė iki gyvos galvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.