Robertas Klovas paliko Aplinkos ministerijos kanclerio postą

Robertas Klovas paliko Aplinkos ministerijos kanclerio postą, artimiausiomis savaitėmis žadama skelbti konkursą į šias pareigas.

Robertas Klovas paliko Aplinkos ministerijos kanclerio postą, artimiausiomis savaitėmis žadama skelbti konkursą į šias pareigas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Robertas Klovas paliko Aplinkos ministerijos kanclerio postą, artimiausiomis savaitėmis žadama skelbti konkursą į šias pareigas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ignas Jačauskas (BNS)

Sep 18, 2017, 12:35 PM, atnaujinta Sep 18, 2017, 12:37 PM

Kaip BNS informavo aplinkos ministro atstovas spaudai Mindaugas Bajarūnas, R.Klovo paskutinė darbo diena buvo rugsėjo 8-oji.

„Laikinai kanclerio pareigas eina Vitalijus Auglys, buvęs Taršos prevencijos departamento direktorius, bus skelbiamas konkursas, artimiausiomis savaitėmis“, – sakė M.Bajarūnas.

Pats R.Klovas sako nuo spalio pradžios ketinantis tęsti teisininko karjerą.

„Dar nepradėjau, bet planų yra, teisės srityje. Aš esu dirbęs advokatu“, – pirmadienį BNS sakė buvęs kancleris.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) yra pripažinusi, kad R.Klovas supainiojo interesus nenusišalindamas nuo sprendimo skirti savo medžioklės bičiulį Donatą Dudutį į Gamtos apsaugos ir miškų departamento direktoriaus pareigas. Komisija nurodė, kad 2016-2017 metais R. Klovas ir D.Dudutis kartu medžiojo penkis kartus, vienoje jų vyrai dalyvavo jau tuomet, kai vyko konkursas į departamento vadovus. Po VTEK sprendimo R.Klovas pranešė, kad trauksis iš pareigų.

LNK televizija balandį skelbė, kad kancleris „globoja aplinkosaugos institucijų vadovus, kurie turi ryšių su neskaidriais atliekų tvarkytojais“, R.Klovas savo ryšius neigė ir žadėjo ginti savo reputaciją.

 

politika@bns.lt, +370 5 205 85 08 - Lietuvos naujienų skyrius 181232

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.