Lenkijos Seimo maršalka kreipėsi į parlamentarus, prašydamas paremti projektą dėl „w“

Vilniuje viešintis Lenkijos Seimo maršalka Marekas Kuchcinskis antradienį sakydamas kalbą Lietuvos parlamente prašė paremtį įstatymo projektą, kuris leistų originalią pavardžių rašybą asmens dokumentuose.

Vilniuje viešintis Lenkijos Seimo maršalka Marekas Kuchcinskis antradienį sakydamas kalbą Lietuvos parlamente prašė paremtį įstatymo projektą, kuris leistų originalią pavardžių rašybą asmens dokumentuose. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Vilniuje viešintis Lenkijos Seimo maršalka Marekas Kuchcinskis antradienį sakydamas kalbą Lietuvos parlamente prašė paremtį įstatymo projektą, kuris leistų originalią pavardžių rašybą asmens dokumentuose. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milena Andrukaitytė (BNS)

Sep 26, 2017, 12:07 PM, atnaujinta Sep 26, 2017, 12:10 PM

„Stovėdamas prieš jus, Lietuvos parlamente, kaip Lenkijos Seimo pirmininkas, norėčiau prašyti Seimo narių, kad jūs priimdami sprendimą dėl  Lietuvos respublikos piliečių, kurie yra lenkų kilmės, atsižvelgtumėt į jų reikalavimus ir jūsų bendrus interesus, taip pat geopolitinius“, – sakė M.Kuchcinskis.

„Praeities ir ateities vardan kreipiuosi į jus, prašydamas drąsos, kurios turėjo mūsų seneliai, prašydamas geros valios ir palankumo“, – kalbėjo Lenkijos Seimo maršalka.

Toliau kalbėdamas apie didelę abiejų šalių bendradarbiavimo svarbą ir bendrus interesus jis pasiūlė atgaivinti pastaraisiais metais dėl aptemusių santykių įšaldytą tarpparlamentinę asamblėją.

„Mūsų šalių bendradarbiavime svarbų vaidmenį turėtų suvaidinti Lenkijos ir Lietuvos Seimai, pasitelkdami didžią praeitį ir žvelgdami į visos Europos ateitį. Mes turime bendrų uždavinių, kurių negalime atsisakyti, aš kalbu, kad reikia iš naujo atkurti, stiprinti mūsų parlamentinį bendradarbiavimą, sugrįžtant į mūsų susitikimus parlamentinės asamblėjos rėmuose“, – sakė M.Kuchcinskis.

„Tegul saulė Lietuvos tamsumus pašalina, ir šviesa, ir tiesa mūs žingsnius telydi. Tegyvuoja Lietuva, tegyvuoja Lenkija“, – Lietuvos himno eilutėmis savo kalbą Seime baigę Lenkijos atstovas.

Lietuvos lenkai bei Varšuvos politikai siekia, kad Seimas leistų lenkų tautinių mažumų atstovams asmens dokumentuose rašyti originalias pavardes. Šiuo metu Seime svarstomi keli projektai, ar leisti pase naudoti raides w, q ir x, kurių nėra Lietuvos abėcėlėje.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.