Ramūnas Karbauskis tikina su Artūru Skardžiumi specialiai nesusitikęs

Po to, kai trečiadienį naujienų agentūra BNS paskelbė apie galimą Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininko Ramūno Karbauskio susitikimą su socialdemokratu Artūru Skardžiumi, pats „valstiečių“ lyderis suskubo pasiaiškinti.

R.Karbauskis tikina su A.Skardžiumi specialiai nesusitikęs. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Karbauskis tikina su A.Skardžiumi specialiai nesusitikęs. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Karbauskis tikina su A.Skardžiumi specialiai nesusitikęs. <br>T.Bauro nuotr.
R.Karbauskis tikina su A.Skardžiumi specialiai nesusitikęs. <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 28, 2017, 8:19 AM, atnaujinta Sep 28, 2017, 8:26 AM

Teigiama, kad R.Karbauskis su A.Skardžiumi aptarinėjo Seimo Antikorupcijos komisijos darbą ir jos pirmininko liberalo Vitalijaus Gailiaus veiklą. V.Gailiaus vadovaujama komisija vykdo tyrimą dėl galimų A.Skardžiaus neteisėtų veiksmų, viešųjų ir privačių interesų konflikto.

BNS žiniomis, A.Skardžius kėlė sąlygą, kad jo parama frakcijų koalicijai, be kita ko, priklausys nuo to, kaip spręsis Antikorupcijos komisijos vadovo klausimas. Pats V.Gailius, po to kai jo atstovaujamam Liberalų sąjūdžiui buvo pareikšti įtarimai dėl kyšininkavimo ir prekyba poveikiu, pareiškė paliekantis postą, tačiau komisiją jo pareiškimo nesvarstė ir nusprendė palaukti, kol bus baigtas tyrimas dėl A.Skardžiaus.

Tokią informaciją R.Karbauskis pakomentavo ir socialiniame tinkle. „Nebuvo jokio specialaus mano ir kitų LVŽS lyderių susitikimo su A.Skardžiumi“, – teigė R.Karbauskis.

Anot jo, antradienio plenarinio posėdžio metu parlamentaras A.Skardžius priėjo prie jo bei Rimos Baškienės ir Agnės Širinskienės. Priėjęs jis kėlė klausimą, kaip tęstųsi Antikorupcijos komisijos tyrimas, jeigu V.Gailius pasitrauktų iš komisijos vadovo posto.

„Į tai atsakymas paprastas – tyrimą tęstų ta pati Antikorupcijos komisija, nesant pirmininko veiklai vadovautų jo pavaduotojas, LVŽS frakcijos narys Darius Kaminskas.

Keliamos insinuacijos apie kažkokius įtakos mainus (neva Vitalijaus Gailiaus vadovavimo korupcijai klausimas siejamas su parama frakcijų koalicijai) neturi jokio pagrindo. Vykdomas tyrimas turi būti tęsiamas, surinkta informacija apibendrinta ir pateikta Seimo narių įvertinimui“, – tikino „valstiečių“ vedlys.

Ji teigė, kad tolesnės V.Gailiaus galimybės eiti Antikorupcijos komisijos pirmininko pareigas yra politinės kultūros ir atsakomybės prieš rinkėjus klausimas. R.Karbauskis dar kartą patikino, kad V.Gailius komisijos pirmininku likti galėtų tik jei nutrauktų narystę Liberalų sąjūdyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.