Tarp kitko. Vietoj trijų raidžių raitomi trys pirštai

Jau kad sužydės iš naujo strateginė partnerystė su Lenkija, tai sužydės! Teisingiau, žydi jau dabar! Tokį įspūdį stengiasi sukurti mūsų politikai, šokdami viliotinį Varšuvos kryptimi.

 Trečiadienį įvykusiame Seimo Švietimo ir mokslo komitete paaiškėjo, jog aplink jo vadovą „valstietį“ E.Jovaišą susibūrusi geležinė žūtbūtinės kovos su lenkų pavojumi brigada į naujos Valstybinės lietuvių kalbos komisijos pirmininkus siekia pasodinti savo atstovą A.Antanaitį,<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Trečiadienį įvykusiame Seimo Švietimo ir mokslo komitete paaiškėjo, jog aplink jo vadovą „valstietį“ E.Jovaišą susibūrusi geležinė žūtbūtinės kovos su lenkų pavojumi brigada į naujos Valstybinės lietuvių kalbos komisijos pirmininkus siekia pasodinti savo atstovą A.Antanaitį,<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 28, 2017, 1:57 PM, atnaujinta Sep 28, 2017, 2:04 PM

Nepaneigsi – politiniai kontaktai ir abipusiai vizitai išties padažnėjo. Bene įspūdingiausia Lenkijos delegacija Vilnių aplankė šią savaitę – atvyko pats Seimo maršalka M.Kuchcinskis. Liejosi kalbos apie abiejų tautų bendrą šlovingą praeitį ir draugystę, o mūsų politikai suokė, jog visokios „smulkmenos“ – ne kliūtis bendrame greitkelyje.

Bet štai vieną „smulkmeną“, kuri iš tiesų yra dramblys kambaryje, priminė pats Lenkijos Seimo vadovas. Iš Lietuvos Seimo tribūnos M.Kuchcinskis ėmė prašyti mūsų tautos išrinktųjų, kad jie pagaliau įteisintų trijų lotyniškų, tačiau nelietuviškų raidžių rašybą lietuviško paso pirmame puslapyje. Prašė, galima sakyti, netgi graudžiai.

Bet greitai buvo įrodyta, kad iškilmingos kalbos apie bendrą šviesią kaimynišką ateitį vertos tiek, kiek perdegusi lemputė.

Mat mūsų Seimo nariai išklausė svečio, o jau kitą dieną tą skęstančią trijų raidžių problemą įmurdė dar giliau.

Trečiadienį įvykusiame Seimo Švietimo ir mokslo komitete paaiškėjo, jog aplink jo vadovą „valstietį“ E.Jovaišą susibūrusi geležinė žūtbūtinės kovos su lenkų pavojumi brigada į naujos Valstybinės lietuvių kalbos komisijos pirmininkus siekia pasodinti savo atstovą A.Antanaitį, o ne palikti jiems neįtikusią D.Vaišnienę.

Tiesa, šįkart kandidato į pirmininkus rinkimai neįvyko, nes nebuvo kvorumo, bet neatmestina, kad A.Antanaitis anksčiau ar vėliau vis tiek užims šį postą. O kokia bus pagrindinė jo misija? Priversti komisiją tvirtai pasakyti, kad tų trijų raidžių pirmajame paso puslapyje šiukštu negalima rašyti?

Taigi belieka laukti dar vienų kaimyninių valstybių partnerystės šermenų aidint mūsų politikų giesmėms apie jos sužydėjimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.