Gera žinia pensininkams: spalį gaus daugiau pinigų

Nuo šio mėnesio pensininkai gaus didesnes pensijas. 

Spalį pensininkai gaus vidutiniškai 13,5 euro didesnes pensijas. <br>V.Balkūno nuotr.
Spalį pensininkai gaus vidutiniškai 13,5 euro didesnes pensijas. <br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 1, 2017, 1:47 PM, atnaujinta Oct 1, 2017, 4:01 PM

Vyriausybei rugsėjį padidinus bazinę pensiją 10 eurų iki 130 eurų, apie 840 tūkstančių pensijų gavėjų, turinčių būtinąjį darbo stažą, gaus didesnes išmokas. Jos kils vidutiniškai 13,5 euro.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis yra sakęs, kad iš „Sodros“ biudžeto šiemet tam reikės 31 mln. eurų, o kitąmet - 124 mln. eurų. 

Nuo 2018 metų sausio 1 dienos dėl indeksavimo vidutinė senatvės pensija turėtų padidėti dar apie 30 eurų iki 330 eurų. 

Šiuo metu vidutinė pensija yra apie 288 eurai - nuo šių metų pradžios ji padidėjo apie 20 eurų.  

„Sodros“ komunikacijos vadovas Rytas Stalnionis sako, kad didžioji dalis pensininkų didesnes išmokas gaus jau spalį, o gaunantieji pareigūnų ir išankstines pensijas - lapkritį. 

„Padidintas pensijas didesnė dalis gaus jau spalio mėnesį, išimtis galios tik pareigūnams ir išankstinių pensijų gavėjams - jie jas gaus lapkritį“, - LRT radijui sakė R. Stalnionis. 

Pasak jo, didės visos socialinio draudimo pensijos - senatvės, netekto darbingumo, našlaičių, ir kitos, kurios tiesiogiai priklauso nuo bazinės pensijos. Tačiau nedidės našlių pensijos.   

„Iš visų socialinio draudimo pensijų šį kartą didinimas nepalies našlių pensijų, o našlaičių pensijos truputį kitą įtaką gaus, nes jos dalinamos paveldėtojams. Pareigūnų pensijos taip pat didės dėl padidintos bazinės pensijos, bet jiems kita truputį struktūra, tai yra valstybinė, ne socialinė draudimo pensija. Tačiau jie taip pat pajaus išaugusias bazines pensijas“, - aiškino pareigūnas. 

Jo teigimu, kiek konkrečiai žmogui didės pensija, priklauso nuo sukaupto darbo stažo. 

„Jeigu žmogus turi sukaupęs būtinąjį 30 metų stažą, tai jam didrės 13 eurų, jeigu mažiau, tai proporcingai ir tas ūgtelėjimas bus kiek mažesnis, o tiems žmonėms, kurie turi daugiau nei 30 metų stažą ir gauna priedą, priklausantį nuo to papildomo stažo. tai šiet tiek išaugs ir priedas - tai jų padidėjimas bus nežymai didesnis“,- sakė R.Stalnionis. 

Jis pabrėžė, kad pranešimų žmonėms apie pensijos padidinimą nebus siunčiama, nes tai fiksuotas, o ne individualus pokytis, todėl pensijos bus padidintos automatiškai.   

Nuo 2018 metų sausio 1 dienos dėl indeksavimo vidutinė senatvės pensija turėtų padidėti dar apie 30 eurų iki 330 eurų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.