Ramūnas Karbauskis nepasiduoda: alkoholis dings ir iš paplūdimių

Valdančiųjų „valstiečių“ iniciatyva šiemet sugriežtinus alkoholio prekybą ir vartojimą bei nuo kitų metų įvedant dar didesnius ribojimus, partijos lyderis Ramūnas Karbauskis sako, jog valdžia kuria ilgalaikę alkoholio ir narkotikų kontrolės strategiją. Jis tikisi, kad Seimas jau netrukus svarstys planą, kuris apimtų švietimo ir sveikatos apsaugos priemones iki 2030 metų.

Nuo 2020-ųjų alkoholiu nebus prekiaujama paplūdimiuose.<br>V.Balkūno nuotr.
Nuo 2020-ųjų alkoholiu nebus prekiaujama paplūdimiuose.<br>V.Balkūno nuotr.
Nuo 2020-ųjų alkoholiu nebus prekiaujama paplūdimiuose.<br>M.Patašiaus nuotr.
Nuo 2020-ųjų alkoholiu nebus prekiaujama paplūdimiuose.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 1, 2017, 11:42 AM

„Lietuva šiandien neturi iš viso alkoholio kontrolės ir narkotikų kontrolės ilgalaikės strategijos, tai mes dabar prie to labai stipriai dirbame, ir tikiuosi, artimiausiu metu Seime mes svarstysime tokią programą, kuri būtų iki 2030 metų, kas turi būti padaryta švietimo srity, sveikatos apsaugos srity“, - internetinės televizijos „Laisvės TV“ laidoje „Laikykitės ten“ sakė Seimo Kultūros komiteto pirmininkas R.Karbauskis.

„Reikia padėti ir tiems, kurie jau serga alkoholizmu, padaryti taip, kad vaikai kuo vėliau į tai įniktų. Ir, kita vertus, didelė labai problema, ypač mokyklose, - narkotikai. Mes turime turėti galimybę tikrinti“, - pridūrė jis.

Tokia iniciatyva, pasak R.Karbauskio, jau buvo pradėta įgyvendinti, tačiau tam pasipriešino mokinių tėvai.

Lietuvos Vyriausybė jau buvo patvirtinusi narkotikų kontrolės ir narkomanijos prevencijos 1999-2003 metais programą, 2001 metais buvo skirta 50 tūkst. litų įsigyti vienkartinių narkotikų testų.

Pasak R.Karbauskio, be šiemet jau priimtų alkoholio vartojimo draudimų, neatsisakoma ir idėjos kurti specializuotas parduotuves.

Seimo šiemet liepą priimtos įstatymo pataisos, numatančios alkoholio prekybos ir reklamos ribojimą, įsigalios nuo kitų metų.

Pavyzdžiui, nuo sausio įsigyti, turėti ar vartoti alkoholį galės tik sulaukusieji 20-ies metų. Sutrumpės prekybos alkoholiu  laikas: darbo dienomis ir šeštadieniais jo bus galima įsigyti nuo 10 iki 20 val., sekmadieniais – nuo 10 iki 15 val., išskyrus viešojo maitinimo vietose parduodamą alkoholį.

Be to, nuo sausio bus draudžiama bet kokia alkoholio reklama, išskyrus informacinius pranešimus, skirtus šio verslo specialistams, alkoholio įmonių pavadinimus ir prekės ženklus iškabose ant jų pastatų ir transporto, Lietuvos transliuotojų programose.

Nuo 2020 metų visuose masiniuose renginiuose bus galima prekiauti tik silpnu - iki 7,5 laipsnio - alkoholiu. Tačiau bus draudžiama prekiauti alkoholiu paplūdimiuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.