Per karštą seniūną „tvarkiečiai“ pakeitė vėsesniu

Kaip gražiau pavadinti perversmą Seimo frakcijoje ir sukilimą prieš partijos vedlį? Žinoma, rotacija. Taip pasielgė tarp opozicijos ir valdžios vinguriuojantys „tvarkiečiai“.

Nors „tvarkiečių“ frakcijos seniūno rotacija nebuvo numatyta, R.Žemaitaitį (nuotr.) staiga pakeitė K.Bartkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Nors „tvarkiečių“ frakcijos seniūno rotacija nebuvo numatyta, R.Žemaitaitį (nuotr.) staiga pakeitė K.Bartkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
K.Bartkevičius
K.Bartkevičius
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

Oct 3, 2017, 7:23 AM

Seimo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija neseniai kibo į atlapus partijos lyderiui Remigijui Žemaitaičiui. Jis neteko frakcijos seniūno kėdės.

R.Žemaitaitį iš posto draugiškai išvertė kiti šeši frakcijos nariai, nes jų kantrybės taurę seniūnas jau senokai perpildė savo karštakošišku elgesiu ir nežabotu charakteriu.

Tačiau pagrindinė „tvarkiečių“ nepasitenkinimo vedliu priežastis yra ne tai, kad jis esą atsainiai elgiasi su jais pačiais, o tai, kad konfliktuoja su valdančiaisiais „valstiečiais“.

Mat krinkant valdančiajai koalicijai perspektyva gauti trupinių nuo valdžios stalo atsivėrė net ir nedidelėms Seimo jėgoms. Tuo apsidžiaugę, nors anksčiau opozicija pasiskelbę „tvarkiečiai“ nusprendė pašalinti iš seniūno pareigų R.Žemaitaitį, kuris nepraleidžia nė vienos progos kąsti į blauzdą „valstiečiams“.

Naujuoju frakcijos seniūnu tapęs Kęstutis Bartkevičius „Lietuvos rytui“ vis kartojo terminą „rotacija“ ir iš pradžių aiškino, jog pagrindinė ir vienintelė R.Žemaitaičio pasitraukimo priežastis – kad jis turėtų daugiau laiko partijos lyderio pareigoms atlikti.

„Kai praėjusiais metais rinkome seniūną, nebuvome numatę, kad jį vėliau pakeis kitas frakcijos narys. Tiesiog po vasaros atostogų ėmėme ir taip nusprendėme“, – taip „rotaciją“ apibrėžė K.Bartkevičius.

Tačiau kiek vėliau politikas pripažino, kad ši idėja pačiam R.Žemaitaičiui nepatiko, o kiti frakcijos nariai buvo nepatenkinti dėl jo elgesio ir būdo.

„Žinote, Remigijus išties karštokas, buvo gal šiek tiek ir supykęs dėl to, tad leidome jam atvėsti. Bet vėliau patys seniūno rinkimai vyko sklandžiai, sutarėme, kad ateityje, gal pavasario sesijoje, mane pakeis kitas frakcijos narys, o jį savo ruožtu – dar kitas“, – dėstė K.Bartkevičius.

Tuo metu pats R.Žemaitaitis „Lietuvos rytą“ tikino, kad pasitraukimą iš seniūno pareigų lėmė tiktai jo noras visiškai atsiduoti partijos pirmininko veiklai, o ne bendražygių nepasitenkinimas jo elgesiu.

„Čia gal tik vienas gali būti manimi nuolatos nepatenkintas. Kas gi kitas, jei ne Petras“, – pridūrė „tvarkiečių“ lyderis, turėdamas galvoje vieną rėksmingiausių ir ryškiausių partijos politikų Petrą Gražulį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?