Politines skyrybas lydi apsižodžiavimai

Daugiausia balsų Vilniaus savivaldybės taryboje turintys liberalai nutarė skirtis su pastaruoju metu juos vis aštriau baksnojusiais konservatoriais ir ieškoti naujų valdančiosios koalicijos partnerių.

Abipusės R.Šimašiaus (kairėje) ir G.Landsbergio šypsenos –  jau praeitis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Abipusės R.Šimašiaus (kairėje) ir G.Landsbergio šypsenos – jau praeitis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 3, 2017, 7:48 AM

Išstumti konservatorių atstovus iš valdančiosios daugumos nutarta vakar surengtame sostinės tarybos liberalų frakcijos ir šios partijos Vilniaus skyriaus prezidiumo posėdyje.

Dėl darbo koalicijoje su konservatoriais nutraukimo galutinai bus apsispręsta kitą pirmadienį per savivaldybės tarybos posėdį.

„Ačiū koalicijos partneriams konservatoriams už dvejų metų bendradarbiavimą, tačiau mūsų netenkina toks požiūris į partnerystę ir darbų tempą“, – pareiškė meras Remigijus Šimašius.

Anot sostinės vadovo, šios skyrybos tikriausiai nėra staigmena Vilniaus tarybos darbą stebėjusiems iš arti – su konservatoriais tam tikrų projektų kūrimas esą buvo tarsi plaukimas laivu išmetus inkarą.

Į koalicijos partnerių pareiškimą netruko reaguoti konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis: „Liberalų sprendimas yra aiškus politinis žingsnis, kuris pirmiausia parodo, kad liberalai renkasi partnerius, kurie neabejotinai bus „Tvarka ir teisingumas“ arba Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga.

Vienai šių partijų pareikšti įtarimai kaip ir liberalams, tai, matyt, pasidaro toks artimas dvasinis ryšys. Kiti, kaip žinome, irgi yra su neskaidrios veiklos šleifu visuose Vilniaus reikaluose.

Atrodo, kad liberalai pasirenka partnerius, kurie yra parankesni.

Tie, kurie yra principingi, už skaidrumą, nesusitepę, matyt, jiems netinkami, nes tiesiog reikia panašesnių į save.“

R.Šimašius patvirtino, kad, atkritus aštuoniems konservatoriams, dėl naujos koalicijos deramasi su Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicija, turinčia dešimt narių, taip pat trimis „tvarkiečių“ atstovais. Jie dirba opozicijoje, nors oficialiai nėra pasitraukę iš koalicijos.

Tuo metu keturi Vilniaus socialdemokratai nutarė likti valdančiojoje koalicijoje, bet iškėlė virtinę reikalavimų partneriams.

„Tačiau jei atsiras bet kokių nors ženklų, kad Liberalų sąjūdžio rinkimų kampanija arba mero rinkimų kampanija Vilniaus mieste buvo neskaidriai finansuota, automatiškai nutrauksime koalicijos sutartį“, – perspėjo sostinės tarybos socialdemokratų frakcijos seniūnas Marius Skarupskas.

Vilniaus taryboje liberalų frakcija turi 15 narių iš 51. (BNS, ELTA, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.