Kaune prasideda šildymo sezonas

Kaune nuo šio trečiadienio oficialiai pradedamas šildymo sezonas. Paskelbus šildymo sezono pradžią visuose pastatuose šildymas nebus įjungiamas staiga – pats procesas užtrunka kelias dienas.  Pirmiausia šiluma pasieks miesto mokyklas, vaikų darželius bei sveikatos priežiūros įstaigas.

Kauno mokyklose, darželiuose ir gydymo įstaigose įjungiamas šildymas.<br>D.Umbraso nuotr.
Kauno mokyklose, darželiuose ir gydymo įstaigose įjungiamas šildymas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2017, 10:31 AM, atnaujinta Oct 4, 2017, 10:33 AM

„Sprendimas priimtas atsižvelgiant į gerokai atvėsusius orus ir nukritusią vidutinę paros temperatūrą. Šildytis ar ne - kiekvieno daugiabučio reikalas. Žmonės turi teisę patys nuspręsti, kada jiems savo pastate įsijungti šildymą“, – teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Ar jau įjungti šildymą, daugiabučių namų gyventojai turi nuspręsti gyvenamojo namo bendrasavininkų susirinkime daugumos balsais (50 proc. + 1 gyventojas). Tuomet vartotojus teisėtai atstovaujantis asmuo, t.y. administratorius, bendrijos pirmininkas ar jungtinės veiklos įgaliotinis apie gyventojų sprendimą turi informuoti šilumos tiekėją. Fiziškai šildymą įjungia ir parametrus sureguliuoja namo šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojas.

Iki šildymo sezono pradžios visi pastatų šilumos įrenginiai turi būti tinkamai parengti. Už šilumos punktų parengimą bei už šilumos ir karšto vandens sistemų priežiūrą bei remontą pastatų viduje atsakingi gyventojų pasirinkti pastatų administratoriai ir šildymo bei karšto vandens sistemų prižiūrėtojai. Praėjusiais metais Kaune šildymo sezonas prasidėjo taip pat spalio 4 dieną. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.