Socialdemokratų Etikos komisija laukia prieš partijos kryptį pasukusių partiečių atsakymo

Trečiadienį baigiasi terminas, kada prieš partijos valią pasukę socialdemokratai turi ištaisyti statuto pažeidimus.

T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
J.Stacevičiaus nuotr.
J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 4, 2017, 6:24 AM, atnaujinta Oct 4, 2017, 6:25 AM

Socialdemokratų partijos Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Vainius Šarmavičius BNS sakė antradienį sulaukęs frakcijos atstovų atsiliepimo į skundus.

„Kaip matyti ir iš viešos erdvės, jų pozicija nekinta. Neturime informacijos apie komisijos rekomendacijų vykdymą“, – teigė jis.

Anot V.Šarmavičiaus, šeštadienį rengiamas Socialdemokratų partijos Etikos ir procedūrų komisijos posėdis, į kurį bus kviečiami visi už koaliciją su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) balsavę partijos nariai.

Rugsėjo 25 dieną už tai balsavo devyni Seimo socialdemokratai: Juozas Bernatonis, Antanas Vinkus, Artūras Skardžius, Irena Šiaulienė, Rimantė Šalaševičiūtė, Algirdas Butkevičius, Rimantas Sinkevičius, Andrius Palionis, Gediminas Kirkilas. Keturi – Rasa Budbergytė, Raminta Popovienė, Algirdas Sysas ir Juozas Olekas – buvo prieš. Julius Sabatauskas susilaikė, o dar trys Seimo socialdemokratai posėdyje nedalyvavo.

Rugsėjo pabaigoje Socialdemokratų partijos taryba nutarė pasitraukti iš valdančiosios koalicijos su „valstiečiais“, bet tokiam sprendimui nepritariantys Seimo Socialdemokratų frakcijos nariai pasirašė susitarimą su LVŽS dėl frakcijų koalicijos sudarymo Seime.

Socialdemokratų Etikos ir procedūrų komisija įvertino, kad toks dalies socialdemokratų sprendimas „buvo priimtas nepaisant LSDP tarybos nutarimu priimto sprendimo ir prieštarauja jo esmei, neatitinka partijos išreikštos valios ir LSDP Statuto reikalavimų“. Partijos valiai nepaklususiems socialdemokratams Etikos komisija davė savaitę ištaisyti statuto pažeidimams.

Socialdemokratų frakcijos seniūnas Andrius Palionis antradienį žurnalistams teigė, jog frakcijos nariai persigalvoti neketina ir yra vieningi. Jis taip pat teigė, kad bendrą darbą su „valstiečiais“ pasirinkę socialdemokratai atsakys Etikos ir procedūrų komisijai, bet šio rašto turinio nekomentavo.

„Aš laikausi principo, kad nereikia į viešumą kelt, atsakysime Etikos ir procedūrų komisijai, jei komisija norės, patys galės paviešinti“, – žurnalistams sakė A.Palionis.

Pasak V.Šarmavičiaus, statutą pažeidusiems partijos nariams Etikos komisija gali skirti įspėjimą arba papeikimą, arba siūlyti tarybai šalinti juos iš partijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.