VTEK spręs, ar žemės ūkio viceministras A.Bogdanovas nesupainiojo interesų

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vertins, ar žemės ūkio viceministras Artūras Bogdanovas nesupainiojo interesų teikdamas derinti savo valdomų bendrovių klausimus pavaldžiai Nacionalinei žemės tarnybai (NŽT).

J.Stacevičiaus nuotr.
J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2017, 6:26 AM

VTEK tyrė gautame skunde nurodytą situaciją, jog viceministras, atstovaudamas bendrovę „Geosmart“ bei mažąją bendriją „Geosmarto sprendimai“ ir pats būdamas jų akcininku ar nariu, teikia Nacionalinei žemės tarnybai (NŽT) derinti savo paties, kaip matininko, parengtas kadastrinio matavimo bylas.

A.Bogdanovas Žemės ūkio ministerijoje tiesiogiai kontroliuoja NŽT veiklą, tad dėl to gali susidaryti situacija, kai NŽT turi tikrinti jos veiklą kontroliuojančio asmens parengtus dokumentus.

Šiuo metu NŽT neturi nuolatinio vadovo – daugiau nei metus NŽT vadovavęs Danielius Kuprys atleistas iš pareigų po to, kai VTEK patvirtino išvada, jog D.Kupriui nuolat kyla interesų konfliktas, nuomojantis žemės sklypus 13-oje iš 50 NŽT padalinių prižiūrimų teritorijų, nes jo pavaldiniai turi priimti sprendimus dėl jo paties iš valstybės nuomojamų sklypų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.