Kauno socialdemokratų lyderiui – sąskaita už kruviną kivirčą

Gintautui Paluckui teistumas nesutrukdė tapti Socialdemokratų partijos pirmininku. Dabar estafetę perėmė kauniečiai – partijos Kauno skyriaus vadovu išrinko Giedrių Bielskų, kuris sumušė jaunuolį.

G.Bielskus nenoriai prisiminė incidentą, dėl kurio stojo prieš teismą.<br>M.Patašiaus nuotr.
G.Bielskus nenoriai prisiminė incidentą, dėl kurio stojo prieš teismą.<br>M.Patašiaus nuotr.
G.Bielskui ilgokai teko minti Kauno apylinkės teismo slenkstį, kol pavyko susitaikyti su nukentėjusiuoju.<br>M.Patašiaus nuotr.
G.Bielskui ilgokai teko minti Kauno apylinkės teismo slenkstį, kol pavyko susitaikyti su nukentėjusiuoju.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lietuvos rytas

Oct 6, 2017, 6:19 AM, atnaujinta Oct 6, 2017, 11:41 AM

41-erių G.Bielskus Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Kauno skyriaus pirmininku buvo išrinktas antru bandymu. Pavasarį vykusiuose rinkimuose vieno balso persvara laimėjo Židrūnas Garšva, tačiau dėl statuto pažeidimų balsavimo rezultatai buvo panaikinti.

Prieš savaitę vykusiuose rinkimuose vėl susirungė tie patys kandidatai, tačiau šį kartą didele balsų persvara laimėjo G.Bielskus.

Šis iš Kazlų Rūdos kilęs socialdemokratas vadovauja Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centrui, o jo ambicijas politinėje veikloje buvo sustabdęs incidentas viename Kauno naktiniame klube, kai G.Bielskus sumušė jaunuolį.

G.Paluckas buvo nuteistas 2012-ųjų balandį dėl piktnaudžiavimo tarnyba.

Teismas nusprendė, jog dirbdamas Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriumi G.Paluckas sąmoningai sužlugdė konkursą dėl žiurkių naikinimo.

Linksmybes nutraukė muštynės

Nemalonumai G.Bielskų užgriuvo 2015 metų gruodžio 6-osios naktį, kai po „Žalgirio“ arenoje vykusio Egidijaus Dragūno koncerto jis užsuko į naktinį klubą. Vyras ten linksminosi su žmona, sutiko daugiau pažįstamų žmonių.

Apie 3 valandą tarp G.Bielskaus ir 24 metų Arvydo R. kilo konfliktas.

Nagrinėjant bylą teisme nustatyta, kad politikas mažiausiai du kartus smogė vaikinui į veidą.

Nukentėjusysis pasakojo, kad smūgių galėjo būti gerokai daugiau – 8–10.

Išvydęs krauju pasruvusį jaunuolį klubo apsaugos darbuotojas iškvietė policijos pareigūnus ir medikus. G.Bielskus nesipriešino, vėliau jam buvo nustatytas vidutinis girtumas.

Iš Prienų rajono kilęs jaunuolis patyrė nesunkų sveikatos sutrikdymą – ekspertai nustatė poodinių kraujosruvų kairės akies vokuose, kairiame antakyje, kraujosruvą po kairės akies obuolio jungine, minkštųjų audinių kraujosruvą kairės akies vokuose, nosies sumušimą, kairio žandinio ančio priekinės sienelės skeveldrinį lūžį, penkių dantų vainikų nuskėlimą, lengvą galvos smegenų sukrėtimą, muštinę žaizdą kairiame žande.

Vaikino tėvai pasakojo, kad sūnus nuo smūgio kurį laiką buvo praradęs sąmonę, o vėliau ilgai lankėsi pas medikus, skundėsi sutrikusia klausa.

Nesusivaldė dėl merginos?

Ikiteisminį tyrimą atlikę pareigūnai bylą dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo perdavė nagrinėti Kauno apylinkės teismui.

Jame G.Bielskus iš esmės pripažino kaltę, tačiau tikino kumščių nesuvaldęs norėdamas apginti klube buvusią merginą.

Vyras pasakojo klube sutikęs bičiulį su drauge, su juo vaišinosi alkoholiniais gėrimais. Kartu su jais prie vieno stalo sėdėjo ir Arvydas R.

Apgirtęs bičiulis užmigo prie stalo, o tuomet Arvydas R. esą pradėjo lįsti prie jo draugės, merginą glamonėjo, grabaliojo.

G.Bielskaus versiją mergina iš dalies patvirtino – vaikinas esą mėgino dėti rankas ant kojų, apsikabinti, o jai tai nebuvo malonu, mėgino jaunuolio ranką atstumti.

G.Bielskus tikino, jog įspėjo vaikiną, kad priekabiauti negražu: draugas miega, o jis elgiasi nevyriškai. Antrą kartą įspėtas jaunuolis neva jį „pasiuntė ant trijų raidžių“ sakydamas, kad tai ne jo reikalas.

„Tuomet susistumdėme ir sudaviau jam du tris smūgius“, – teisme kalbėjo teisiamasis.

Privertė atverti piniginę

Nukentėjusiuoju pripažintas jaunuolis teisme pasakojo, kad į naktinį klubą atėjo su seniai pažįstamais draugais. Sėdint prie stalo priėjo G.Bielskus ir liepė pažadinti snaudžiantį draugą, o vėliau priėjo iš šono ir užpuolė.

Jaunuolis tikino nesuvokiantis, kodėl buvo užpultas, tačiau neabejoja, kad smurtautojas buvo gerokai apgirtęs.

Nukentėjusysis taip pat pareiškė, kad G.Bielskaus „nesiuntė ant trijų raidžių“.

Vis dėlto vaikinas teisme pareiškė susitaikęs su kaltinamuoju, nors iš pradžių siekė jam bausmės.

Nuo pat teismo proceso pradžios abi pusės tarėsi dėl susitaikymo sąlygų.

Iš pradžių nukentėjusiojo šeima reikalavo maždaug 12 tūkst. eurų kompensacijos.

G.Bielskui tokia suma pasirodė per didelė, ilgai vyko derybos, o paskutinę akimirką buvo sutarta dėl perpus mažesnės sumos.

Kauno apylinkės teismas šiemet pavasarį sutiko atleisti G.Bielskų nuo baudžiamosios atsakomybės, o bylą nutraukė.

Pats pasijuto nukentėjusiuoju

G.Bielskus nenoriai prisiminė 2015-ųjų pabaigos istoriją, kuri privertė jį trinti teisiamųjų suolą.

„Pats tapau savotiška šantažo auka. Jei nebūčiau politikas, ši istorija išvis niekam nebūtų įdomi“, – „Lietuvos rytui“ sakė G.Bielskus.

Pasak jo, konfliktas baigėsi susitaikymu teisme, todėl lyg ir nieko neįvyko: „Gavau rimtą pamoką, kad ateityje būčiau atsargesnis įvairiose situacijose.“

Nors tapo naujuoju LSDP Kauno skyriaus pirmininku, politikas tikino neketinantis dalyvauti 2019-ųjų pavasarį vyksiančiuose Kauno mero rinkimuose. Ši misija bus patikėta geriau žinomam žmogui.

Tiki, kad bičiulis gailisi

LSDP pirmininkas G.Paluckas sakė nežinantis visų konflikto, kuriame dalyvavo R.Bielskus, detalių, tačiau tikino neigiamai vertinantis bet kokį smurtą: „Tikiuosi, jis gailisi dėl šio incidento, padarė išvadas ir ateityje tokie dalykai nepasikartos.“

Ar šiuo G.Bielskaus biografijos faktu politinėje kovoje nepasinaudos oponentai?

„Oponentai naudojasi bet kokiu žmogaus paslydimu, tačiau naujasis skyriaus vadovas dar turės atsiskleisti kaip politikas, ir nereikėtų jo vertinti pagal vieną nesėkmingą gyvenimo epizodą“, – kalbėjo G.Paluckas.

Nepadeda gerinti partijos reputacijos

Algis Krupavičius

Politologas, Vytauto Didžiojo universiteto profesorius

„Gyvenime visokių situacijų pasitaiko, turėjome net vieną merą, kuris buvo teistas už gerus darbus, todėl nenorėčiau kalbėti apibendrintai. Žmogus gali suklysti ir nereikėtų dėl to visą likusį gyvenimą jo kalti prie kryžiaus. Aišku, svarbu ir tai, kokią jis padarė klaidą.

Socialdemokratų partijos lyderis anksčiau yra turėjęs problemų su teisėsauga, dabar kalbame apie kito politiko problemas. Tai nepadeda gerinti partijos reputacijos.

Tokiam žmogui reikės 3–4 kartus daugiau pastangų įrodyti, kad gali būti geras vadovas ir pelnyti žmonių pasitikėjimą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.