Vaiko sumušimu apkaltinta darželio auklėtoja pateikė naują versiją, kas įvyko

Už pliaukštelėjimą dvimetei per užpakalį prieš teismą stojusi ir nubausta Klaipėdos vaikų darželio auklėtoja jaučiasi įskaudinta. Ji tikina, kad šitaip gelbėjusi kvėpuoti staiga nustojusios mergaitės gyvybę.

M.Vaišvilienė savo kaltės nepripažįsta.<br>A.Pilaitienės nuotr.
M.Vaišvilienė savo kaltės nepripažįsta.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-10-06 21:05, atnaujinta 2017-10-06 22:26

Klaipėdos apylinkės teismas nusprendė, kad 61 metų auklėtoja Marytė Vaišvilienė pasielgė netinkamai – smurtaudama prieš mažametę sukėlė nežymų sveikatos sutrikdymą.

Moteriai skirta 1200 eurų bauda ir uždrausta dvejus metus dirbti pedagoginį darbą.

Tačiau auklėtoja tokį sprendimą apskundė Klaipėdos apygardos teismui ir siekia įrodyti, kad jei ne jos staigi reakcija, viskas galėjo baigtis daug liūdniau.

Incidentas „Žuvėdros“ vaikų darželyje nutiko pernai spalio 27-ąją.

Mergaitės motina Oksana Suprun pasakojo net žadą praradusi, kai darželio auklėtoja jai pasakė: „Jūsų vaikas labai verkė, trinktelėjau per užpakalį.“

Grįžusi namo ir apžiūrėjusi dukrą ji pamatė ant užpakalio mėlynę. Nuvykus pas šeimos gydytoją ši nedvejojo – tai sumušimas.

Moteris kreipėsi į policiją, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vėliau M.Vaišvilienės versija pasikeitė. Ji pasakojo, kad po pietų vaikai buvo susodinti ant naktipuodžių.

„Vienam berniukui dėjau sauskelnes, o tuomet Ugnė ėmė verkti, tiesiog spiegti. Ji neseniai lankė darželį, reikalavo išskirtinio dėmesio, norėjo nuolat būti nešiojama. Paskui mergaitė nurimo. Kai atsisukau, ji stovėjo sustingusi, pamėlusiu veidu. Automatiškai delnu vieną kartą jai trinktelėjau per užpakalį. Tuo momentu galvojau: tik kvėpuok. Mergaitė įkvėpė ir pravirko“, – vakar prieš teismo posėdį kalbėjo M.Vaišvilienė.

M.Vaišvilienė tvirtino girdėjusi apie panašius priepuolius, kurie ištinka vaikus. Pedagogė prašė į kitą posėdį iškviesti teismo medicinos ekspertus, kurie išaiškintų, kas yra mėlynasis respiracinis efektas. Kaltinamoji teigė maniusi, kad būtent tokia būsena buvo ištikusi mažametę.

Ir O.Suprun, ir jos advokatas teigė, kad tokią versiją auklėtoja pateikė tik dabar – nei ankstesniame teisme, nei apeliaciniame skunde apie tai neužsiminta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.