Dvokia tiktai ambasadoriams, o vilniečiams – ne?

Žvėryne gausu užsienio valstybių atstovybių ir įstaigų, todėl atliekų vežėjai nieko geriau nesumanė kaip tik Vykinto gatvėje konteinerių ei- lę sustatyti po paprastų gyventojų langais.

Dėl konteinerių eilės Žvėryne, Vykinto gatvėje, gyventojai skundėsi ir merui.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dėl konteinerių eilės Žvėryne, Vykinto gatvėje, gyventojai skundėsi ir merui.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2017, 2:18 PM

Nuolatiniai konteinerių perstumdymai įsipyko, o ambasadų ir visokių įstaigų noras, kad jie būtų kuo toliau, atsisuka prieš paprastus gyventojus.

Tokią nuomonę Žvėryno bendruomenės susitikime su meru Remigijumi Šimašiumi išdėstė Vykinto gatvėje gyvenantis Vytautas. Pensininkas tvirtino, kad tai ne tik jo, bet ir daugybės kaimynų nuomonė.

Vykinto gatvėje anksčiau konteineriai buvo statomi keliose vietose, tarp jų ir prie užsienio ambasadų, tačiau paskui sustumti į vieną eilę. Iš pradžių ji buvo išrikiuota prie vieno daugiabučio, dabar – prie kito. Kad tik kuo toliau nuo ambasadų pastatų.

Iš tiesų prie Vykinto gatvės 11-ojo namo rikiuojasi penki buitinių atliekų, du rūšiuoti ir du tekstilei skirti konteineriai.

Šalia jų sukrauta medžių šakų krūva, sumestos kelios senos automobilių padangos. Vaizdas tikrai ne koks.

Tačiau net R.Šimašius sakė niekuo negalįs padėti. Anot jo, taip yra ne tik Vykinto gatvėje.

Vieni gyventojai reikalauja konteinerius stumti į vieną pusę, kiti – į kitą. Vyksta nuolatiniai konteinerių perstumdymai.

Mero teigimu, padėtis turėtų pasikeisti mieste pradėjus įrengti požeminius atliekų konteinerius. Tačiau prieš tai savivaldybė spalį su šiukšlių vežėjais turi pasirašyti naujas sutartis.

R.Šimašius skundėsi, kad šis procesas gali užtrukti, mat atliekų tvarkymo versle – didžiulė konkurencija. Pasibaigus konkursams jų nelaimėję vežėjai iš karto apskundžia rezultatus.

Bet ne visi vilniečiai nepatenkinti konteineriais. Štai J.Franko gatvės Santariškėse gyventojas stebėjosi, kad prieš mėnesį dingo prie jo namų stovėję rūšiuoti skirti konteineriai.

Vilnietis kreipėsi į namą administruojančią bendrovę Namų priežiūros centrą, tačiau ji nesugebėjo įtikinti atliekų vežėjų, kad rūšiuoti skirti konteineriai šioje vietoje reikalingi.

J.Franko gatvės gyventojas spėjo, kad išvežti konteinerius privertė netoli namus besistatantys naujakuriai. Jiems nepatiko, kad prieš langus stovi vadinamieji „varpeliai“.

„Mūsų visa šeima buvo įpratusi rūšiuoti, o dabar dėl kaimynų užgaidos viską priversti versti į vieną konteinerį“, – skundėsi J.Franko gatvėje gyvenantis vilnietis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.