Naglio Puteikio imuniteto klausimas strigo Seime – parlamentarai nesiregistravo balsuoti

Seimas antradienį negalėjo balsuoti dėl parlamentaro Naglio Puteikio neliečiamybės atėmimo, nes nesiregistravo pakankamas skaičius Seimo narių.

Naglis Puteikis<br>T.Bauro nuotr.
Naglis Puteikis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2017, 2:30 PM

Parlamentaro imunitetas panaikinamas, jei už tai balsuoja ne mažiau kaip 71 Seimo narys, tuo tarpu šiam klausimui registravosi tik 58 parlamentarai. Balsavimas nukeltas, kai Seimo salėje registruosis reikiamas skaičius tautos atstovų.

Pats N. Puteikis sakė neprieštaraujantis, kad būtų panaikintas jo imunitetas šmeižto byloje, nors teigė frazių, dėl kurių buvo paduotasį teismą, nesakęs.

„Seimo nariai turi tuos ginčus spręsti teisme, o ne Seimo posėdžių salėje“, – sakė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas.

Prokuratūra prašo panaikinti N. Puteikio neliečiamybę, kad jis galėtų stoti prieš teismą dėl šmeižto privataus kaltinimo byloje.

Seimas praėjusios kadencijos pabaigoje jau nagrinėjo tokį prašymą, tačiau tuomet jį atmetė. Prokuratūra analogišką prašymą pateikė ir naujos kadencijos Seimui.

Panaikinti Seimo nario imunitetą siekia šmeižto bylą nagrinėjantis Vilniaus apygardos teismas. N. Puteikį šmeižtu kaltina Kristina Apanavičiūtė-Sulikienė, teigdama, kad prieš kelerius metus savaitraštyje „Laisvas laikraštis“ Seimo narys apšmeižė jos tėvą ir sumenkino jos pačios reputaciją.

K. Apanavičiūtė-Sulikienė šmeižiančia informacija laiko 2012 metais leidinyje publikuotus teiginius, kad pareiškėjos tėvas „apsišvietęs“ KGB agentas“, taip pat, kad laikraščui „Karštas komentaras“, kuriame ji dirbo, neva per prezidentės patarėją įtaką darė Valstybės saugumo departamentas.

N. Puteikis neigia savo kaltę ir tvirtina, kad laikraštyje buvo neteisingai pacituotas.

Pagal Konstituciją, Seimo narys be parlamento sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.