Remigijus Žemaitaitis: „Valstybė tėvus pavers pašalpų prašytojais“

„Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ dalyvavęs partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis teigė, kad džiaugtis kitų metų biudžetu per daug nereikėtų. 

Remigijus Žemaitaitis ragina nesidžiaugti kitų metų biudžetu.<br>T.Bauro nuotr.
Remigijus Žemaitaitis ragina nesidžiaugti kitų metų biudžetu.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-10-13 08:25, atnaujinta 2017-10-13 08:26

„Socialiai orientuotas biudžetas nukreiptas prieš gaisrininkus ir kitus statutinius pareigūnus,m išskyrus policininkus“, – kalbėjo politikas ir pridūrė, kad pažadai mažinti vaistų kainas ir pensijų grąžinimo taip ir liks tik pažadais.

Kalbėdamas apie kitų metų biudžetą, R.Žemaitaitis priminė, kad siūloma atsisakyti dabartinio 200 eurų papildomo neapmokestinamų pajamų dydžio (PNPD), taikomo tėvams už auginamus vaikus, o visiems šalies gyventojams už pirmą ir antrą vaiką mokėti po 30 eurų, o už trečią ir daugiau vaikų – po 75 eurus per mėnesį.

„Kitus tėvus ir mano žmoną pavers pašalpų prašytojais, kurie bus priversti vaikščioti į seniūnijas, socialinės paramos skyrius ir kreiptis dėl vaiko pinigų“, – apie kitais metais laukiančius pokyčius kalbėjo R.Žemaitaitis.

„Skaičiai rodo, kad biudžetas nedeficitinis, bet iš tikrųjų jis deficitinis. Keista man girdėti Vyriausybės atstovus kalbant, kad mokytojams atlyginimai nebus keliami, kol ugdymo kokybė nepagerės. Keista girdėti tokias kalbas, kai pradedantis mokytojas gauna mažesnę už minimalią algą“, – svarstė politikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.