Panevėžiečius naktį išgąsdino virš miesto skraidęs sraigtasparnis

Naktis iš sekmadienio į pirmadienį virš vakarinės Panevėžio miesto dalies buvo nerami: orą raižė kariniai sraigtasparniai. Panevėžiečiai pirmadienio ryte skambino į naujienų portalo JP redakciją ir pasakojo, kad girdėjo skraidymo priemonių garsus tarp 3–4 valandos ryto.

Sraigtasparnis dalyvavo pratybose.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Sraigtasparnis dalyvavo pratybose.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Sraigtasparnis dalyvavo pratybose.<br>D.Umbraso nuotr.
Sraigtasparnis dalyvavo pratybose.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

JP.lt

Oct 16, 2017, 6:32 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 6:43 PM

Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorius Rimantas Pauža naujienų portalui JP tvirtino, kad nieko nežinojo apie sraigtasparnių ar kitokių skraidyklių skrydžius.

„Nežinau, kas ir kodėl. Visokių pratybų būna, bet apie jas gauname informaciją. Gal tarp daugelio praėjusią savaitę gautų raštų, nepastebėjau informacijos apie pratybas. Esame gavę informaciją apie pratybas, kurios vyko spalio 8–12 dienomis“, – aiškino R. Pauža ir pridūrė, kad patikrinęs gautus raštus ir tarp jų nerado informacijos apie naktinius skrydžius virš Panevėžio.

Apie skrydžius nieko nežinojo ir Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis vilkas“ Karaliaus Mindaugo husarų bataliono vadas pulkininkas leitenantas Rolandas Putnikas.

Karininkas juokavo, kad turi darbo ir be sraigtasparnių. „Batalionas pasipildė 330 šauktiniais. Turime ką veikti. Manau, kad sraigtasparnių skrydžiai – nieko baisaus. Juk yra visokių skrydžių, o tokie – planiniai. Šie skrydžiai privalomi, kai pilotai turi atskraidyti valandas“, – teigė bataliono vadas R. Putnikas.

Kol kas apie naktinius skrydžius nieko negalėjo pasakyti Karinių oro pajėgų vado asmeninio štabo viešųjų ryšių karininkas vyresnysis leitenantas Audrius Ašmontas.

ATNAUJINTA – spalio 16 d., 15.50 val.

Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento atstovas, kapitonas Gintautas Ciunis naujienų portalui JP paaiškino, kodėl naktį virš Panevėžio skraidė karinis sraigtasparnis.

„Tai buvo trumpos pratybos. Galima sakyti – vienos nakties skrydžiai. Savaime suprantama, skrydžiai vyko šalia gyvenamųjų kvartalų ir gyventojams buvo neramu. Kariniai skrydžiai vyksta ir naktimis. Juk pratybos organizuojamos ne tik šviesių paros metu“, – sakė G. Ciunis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?