Žinomas muzikos prodiuseris kenčia nuo kaimynės teroro: bijo dėl savo sveikatos

Itin nemalonioje situacijoje atsidūrė žinomas muzikos prodiuseris Martynas Tyla. Jo bei kaimynų konfliktas su tame pačiame daugiabutyje gyvenančia moterimi pasiekė ne tik savivaldybę, bet ir policiją.

M.Tyla papasakojo apie siaubą keliantį kaimynės elgesį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
M.Tyla papasakojo apie siaubą keliantį kaimynės elgesį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
M.Tyla papasakojo apie siaubą keliantį kaimynės elgesį.<br>T.Bauro nuotr.
M.Tyla papasakojo apie siaubą keliantį kaimynės elgesį.<br>T.Bauro nuotr.
M.Tyla papasakojo apie siaubą keliantį kaimynės elgesį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
M.Tyla papasakojo apie siaubą keliantį kaimynės elgesį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
M.Tyla papasakojo apie siaubą keliantį kaimynės elgesį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
M.Tyla papasakojo apie siaubą keliantį kaimynės elgesį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 17, 2017, 4:58 PM, atnaujinta Oct 23, 2017, 4:37 PM

Konfliktai dėl šlagbaumo

Paprašytas naujienų portalui lrytas.lt papasakoti susidariusią situaciją, M.Tyla neslėpė, kad problemų su senyvo amžiaus kaimyne kyla nuolat. Vienas ryškesnių konfliktų kilo, kai moteris savavališkai panoro daugiabučio namo kieme įrengti automobilių eismą ribojantį šlagbaumą.

Vieną dieną iš savo kiemo su mažamete dukra bandęs išvažiuoti prodiuseris pamatė, kad kaimynė su savo drauge įrenginėja šlagbaumą. Kadangi yra namo įgaliotinis, o daugiabutis stovi Vilniaus miesto savivaldybei priklausančioje teritorijoje, o leidimai nebuvo gauti, jis nusprendė sustoti ir išsiaiškinti, kodėl kaimynė ėmėsi veiksmų, kurie yra neteisėti.

„Man išvykstant iš namų su dukra mano, aš pamačiau, kad yra statomas šitas dalykas. Aš privažiavau, paklausiau, kodėl taip yra daroma. Niekas iš gyventojų apie tai nieko nežinojo.

Aišku, sulaukiau krūvos keiksmažodžių. Neneigsiu, įvyko apsižodžiavimas, buvo man mesta daug keiksmažodžių iš pagyvenusių moteriškių pusės. Kadangi šalia manęs buvo mano mažametė dukrą, uždariau ją mašinoje ir toliau išsakiau joms savo pamąstymus“, – pasakojo M.Tyla.

Jis tikino, kad su kaimynėmis bandė kalbėtis geranoriškai, tačiau jos į kalbas nesileido ir apipylė prodiuserį keiksmažodžių lavina. Daugiausiai priešpriešos kilo iš vienos senyvo amžiaus moters, su kuria konfliktai kyla nuolat.

Problemos – nuolatinės

Tačiau tai nėra vienintelis kartas, kai pensijinio amžiaus moteris vėlėsi į konfliktus su kaimynais. Tame pačiame name gyvenantys vilniečiai bijo ir dėl savo sveikatos. Senyva moteris kaimynams ne kartą grasino sakydama: „Aš jums dar parodysiu“, „Jūs dar pasigailėsite“.

Nerimą kelia ir jos grasinimai apipilti gyventojus verdančiu vandeniu, nes apipilti žmones vandeniu ar paplavomis jai – ne naujiena. Tą moteris jau padarė tame pačiame įsikūrusio restorano klientams, sėdėjusiems lauko terasoje.

Moteris skambina ir į vidinius butuose esančius telefonus, koneveikia kaimynus ir dėl įvairių priežasčių ketina kreiptis į institucijas. Kaip pasakojo M.Tyla, viena pati gyvenanti moteris nekalba lietuviškai, o kaimynus apipila įvairiais rusiškais epitetais.

„Mums visiems kaimynams tenka atremti tuos smūgius. Tiek mes, tiek restoranas kenčiame nuo šio žmogaus teroro“, – sakė M.Tyla.

Kreipėsi į policiją

Konfliktiškai nusiteikusi moteris kreipėsi į Vilniaus policijos pareigūnus. Moteris parašė pareiškimą, kuriame nurodė, kad M.Tyla prieš ją smurtavo – trenkė ranka per nugarą.

„Parašytas buvo pareiškimas, kad ją sumušiau, kad trenkiau jai per nugarą. Policija tą pareiškimą atmetė. Ji su civiliniu ieškiniu kreipėsi į teismą.

Kadangi esu išrinktas namo įgaliotiniu, turbūt labai nepatiko senąjai namo gyventojai, kuri visą laiką bandė priešintis ir nenorėjo daryti tvarkos. Manau, kad čia yra ilgalaikis namo gyventojų konfliktas su tam tikromis kaimynėmis, kurių viena nutarė parašyti pareiškimą, ką ji ilgai grasino padaryti“, – pasakojo prodiuseris.

Tiesa, ne vien kaimynė kreipėsi į institucijas. M.Tyla bei kiti kaimynai parašė skundus Vilniaus policijos pareigūnams ir Vilniaus miesto savivaldybei. Skunduose jie nurodė, kad nebegali tverti konfliktiško kaimynės elgesio ir bijo dėl savo sveikatos ir saugumo.

Tiesa, naujienų portalui lrytas.lt susisiekus su savivaldybės atstovais, jie patikino, kad skundas buvo perduotas policijai, nes jame nurodytas elgesys yra chuliganiškas.

Naujienų portalas lrytas.lt su klausimais dėl kilusios situacijos kreipėsi į Vilniaus vyriausiąjį policijos komisariatą, bet atsakymo kol kas nesulaukė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.