Kultūros ministrės komandoje – dar vienas praradimas

Nepraėjus nė metams po to, kai prie Kultūros ministerijos vairo stojo Liana Ruokytė-Jonsson, jos komandą palieką patarėjas Aurimas Pautienius-Želvys. Apie tai trečiadienį prabilta Seimo Kultūros komiteto posėdžio metu.

Jau antrasis žmogus palieka L.Ruokytės-Jonsson komandą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Jau antrasis žmogus palieka L.Ruokytės-Jonsson komandą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Ministrės komandą palieka patarėjas A.Pautienius-Želvys.<br> Linkedin nuotr.
 Ministrės komandą palieka patarėjas A.Pautienius-Želvys.<br> Linkedin nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 18, 2017, 11:27 AM, atnaujinta Oct 18, 2017, 11:30 AM

Apie tai, kad ministrės patarėjas išeina iš darbo pirmasis prabilo komiteto narys, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovas Vytautas Juozapaitis.

Ministerijos atstovams, tarp jų ir A.Pautieniui-Želviui, pristatant planuojamus pokyčius, V.Juozapaitis paklausė, ar tiesa, kad pagrindinis asmuo, dirbęs prie ministerijos struktūrinės pertvarkos palieka pareigas.

„Negaliu to paneigti“, – trumpai atsakė ministrės patarėjas. V.Juozapaičio žiniomis ministrės patarėjas turėtų pradėti dirbti Lietuvos verslo paramos agentūroje.

 

Vėliau žurnalistų paklaustas kodėl palieka Kultūros ministeriją, A.Pautienius-Želvys į klausimus atsakinėti nenorėjo ir stengėsi kuo skubiau palikti Seimo rūmus. Neatsakė jis ir kada numatoma jo darbo ministerijoje pabaiga.

„Kalbėkite apie tai su ministre. Man viskas gerai“, – sakė kol kas dar patarėjo pareigas einantis A.Pautienius-Želvys, paklausus, ar gali būti, kad jis pareigas palieka ne savo noru.

Tačiau ir ministrė L.Ruokytė-Jonsson nepanoro kalbėti apie iš darbo išeinantį savo patarėją. Tiek posėdžio metu, tiek vėliau žurnalistams ji sakė negalinti kalbėti už savo pavaldinį.

Paliko ne pirmasis

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad L.Ruokytės-Jonsson komandą jau paliko vienas patarėjas.

Liepos viduryje LVŽS lyderio R.Karbauskio, knygą „Atvirai“ išleidusios buvusios Seimo narės G.Kildišienės, kelių viešųjų ryšių ekspertų ir teisininkės Liudvikos Meškauskaitės susitikimas viešųjų ryšių bendrovės „PR Service / Edelman Affiliate“ patalpose virto Ramūno Karbauskio slėpynėmis nuo žiniasklaidos, į kurias buvo įtraukti apsaugos darbuotojai ir policijos pareigūnai.

Susitikime dalyvavęs minėtos kompanijos įkūrėjas, kultūros ministrės L.Ruokytės – Jonsson patarėjas L.Kontrimas bandė trukdyti žurnalistams sužinoti, ar agentūros patalpose yra minėti asmenys, o vėliau juos pakvietęs į kabinetą užrėmė duris ir bandė neišleisti. Po kilusio skandalo jis pats pasiprašė atleidžiamas iš pareigų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.