Vis dar neaišku, kas taps ūkio ministru: gali prireikti poros savaičių

Po to, kai socialdemokratų partijos taryba nusprendė, kad jiems su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) nepakeliui ir nutarė nutraukti koalicijos sutartį, paliekantis postą paskelbė ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius.

Tiek premjeras, tiek A.Palionis apie galimus kandidatus nekalba.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Tiek premjeras, tiek A.Palionis apie galimus kandidatus nekalba.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kaip kandidatas neoficialiai minimas V.Sinkevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kaip kandidatas neoficialiai minimas V.Sinkevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-10-19 19:21

Spalio 13-oji, penktadienis buvo paskutinė jo, kaip Ūkio ministerijos vadovo, darbo diena. Dar jam nespėjus užverti ministerijos durų, pasigirdo spėliojimai – kas perims ministro portfelį?

Galės siūlyti ir atskilėliai?

Ketvirtadienį Seime apie galimus kandidatus į ūkio ministro postą paklausus premjero Sauliaus Skvernelio, jis patikino, kad jokių sprendimų dar nėra priėmęs.

Tačiau kiek anksčiau šią savaitę kalbėdamas LRT radijo laidoje „Ryto garsai“ jis sakė, kad neatmeta galimybės, kad žmogų šiam postui gali pasiūlyti ir šeštadienį iš partijos išėjusių ir frakcijų koalicijoje su LVŽS esančių socialdemokratų dalis.

Radijui jis sakė, kad dar nežino, kas galėtų būti kandidatu užimti šį postą, tačiau teigė manantis, kad tai turėtų paaiškėti, kai nusistovės socialdemokratų padėtis.

„Mes tikrai nekalbame apie jokias personalijas. Žiūrime, kaip baigsis istorija su socialdemokratais ir žiūrėsime. Gali būti, kad bus pasirinktas savo srities profesionalas. Gali būti ir taip, kad socialdemokratų frakcijos dalis, kuri liko dirbti su mumis, gal jie pasiūlys žmogų į šią poziciją. Bet aiškumo dar tikrai nėra“, – sakė Vyriausybės vadovas.

Apie mainus nekalbėjo

Vienas iš atskilėlių Algirdas Butkevičius teigė, kad kol kas apie jokius kandidatus kalbėta nebuvo: „Nebuvo dar tokio bendro pasitarimo, kad mums būtų aiškiai pasiūlyta, kad mes galime ieškoti kandidato į ministro posto.“

Tiesa, jis sakė tikintis, kad artimiausiu metu, galbūt kitą savaitę, kai bus aiški frakcijos ateitis, bus pereinama prie tinkamos kandidatūros parinkimo. Jis teigė, kad nebuvo frakcijoje aptarti ir galimi ministerijų mainai ar ministerijos keitimas į Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininko postą.

Prireiks dviejų savaičių

Tačiau kiek kitaip apie galimus ministrus kalbėjo iš partijos pasitraukusių frakcijos seniūnas Andrius Palionis. Jis taip pat, kaip ir A.Butkevičius sakė, kad kandidatūros dar nebuvo svarstytos, nes tarp koalicijos partnerių nėra sutarimo, kurie siūlys ministrą.

Kiek anksčiau A.Palionis yra sakęs, kad neatmeta galimybės jų valdomą Ūkio ministeriją keisti į Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją arba Seimo Ekonomikos komiteto pirmininko kėdę.

Jau anksčiau buvo kalbėta, kad komitetui vadovaujantis Virginijus Sinkevičius galėtų tapti ūkio ministru, o jo vietoje komitete atsirastų nuo partijos atskilusių socialdemokratų atstovas.

Nors frakcijos seniūnas jau ne pirmą kartą užsimena apie galimus ministerijų mainus, S.Skvernelis jau anksčiau yra pasakęs, kad nemato atleisti dabartinio socialinės apsaugos ir darbo ministro Lino Kukuraičio.

„Čia šito sprendimo dar ir nėra“, – sakė A.Palionis, paklaustas ar vis dar svarsto galimus mainus. Jis teigė, kad sprendimas dėl ūkio ministro ar galimų mainų turėtų paaiškėti per dvi savaites.

Pasiūlymų nesulaukė

Apie galimą darbą ministerijoje paklaustas V.Sinkevičius tikino jokių pasiūlymų dar nesulaukęs. „Kai pasiūlys, tada ir svarstysiu. Pasiūlymų kol kas nebuvo“, – naujienų portalui lrytas.lt sakė V.Sinkevičius.

Visgi jis neslėpė, kad jei tokio pasiūlymo sulauktų, rimtai jį apsvarstytų. Tačiau tikino, kad šiuo metu vis dar eina Ekonomikos komiteto pirmininko pareigas ir darbus planuoja kaip komiteto vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.