Gabrielius Landsbergis apie liberalų padėtį: „Apmaudu“

„Turbūt ne man vienam apmaudu stebėti visą procesą, kuris vystosi su liberalų partija. Buvo galima numatyti, kad taip darysis“, – apie Liberalų sąjūdžio situaciją „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ kalbėjo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

G.Landsbergį liberalų situacija liūdina.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
G.Landsbergį liberalų situacija liūdina.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 20, 2017, 9:00 AM, atnaujinta Oct 20, 2017, 9:08 AM

Jis teigė manantis, kad tai, kas dabar vyksta su liberalais yra tik ledkalnio viršūnė, nes vis dar nėra prasidėję teisminiai procesai, kurių metu bus viešinami įtariamų asmenų pokalbiai, paaiškės ir nauji faktai.

„Apmaudu, nes tai yra partija, kuri šiandien yra atsakinga už Vilniaus miestą, bet dabar turi didesnį dėmesį skirti tokiems dalykams, kaip vakar VRK“, – apgailestavo konservatorių lyderis.

G.Landsbergis teigė neįsivaizduojantis, kaip dabar gali rutuliotis situacija ir kas laukia liberalų ateityje. Tiesa, jis neatmeta galimybės, kad Liberalų sąjūdžio pirmininkas Remigijus Šimašius bando išgelbėti partijoje tai, ką dar yra galimybė išsaugoti.

„Vitalijus Gailius siūlė visai partijos vadovybei atsistatydinti, pasitikrinti. Man tai primena irimo procesą, žmonės nepasitiki, kad čia bus kas nors gero. Atrodo negražiai, bet ką patarti, aš nežinau“, – sakė G.Landsbergis.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį pripažino, kad Liberalų sąjūdis buvo neteisėtai remiamas – gavo nepiniginę auką, kurią turėjo deklaruoti, bet to nepadarė ir taip šiurkščiai pažeidė įstatymus.

VRK kitą savaitę svarstys ar iš Liberalų sąjūdžio atimti apie 400 tūkst. eurų valstybės dotaciją. Partija vis dar turi 530 tūkst. eurų skolą.

Partiją tą pačią dieną paliko trys valdybos nariai – Vitalijus Gailius, Petras Auštrevičius ir Marcijonas Urmonas. Apie galimą pasitraukimą prabilo ir pats R.Šimašius.

Būklė nebloga

G.Landsbergis taip pat užsiminė apie senelio profesoriaus Vytauto Landsbergio, kuris dėl plaučių uždegimo atsidūrė ligoninėje, būklę. Jis sakė, kad V.Landsbergio būklė nebloga, tačiau jam reikia nepamiršti save pasaugoti.

„Tai dar kartą įrodo, kad reikia ne lakstyti po miestą į renginius, jei yra gydytojų perspėjimai, kad gali būti pavojus sveikatai. Būtent paskutinės savaitės jam buvo įtemptos, buvo daug renginių“, – komentavo G.Landsbergis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?