Laikinasis liberalų pirmininkas E. Gentvilas penktadienį apklaustas STT

Krizę išgyvenančio Liberalų sąjūdžio valdyba penktadienį patvirtino laikinąjį partijos pirmininką, kuriuo tapo Eugenijus Gentvilas. Jis šias pareigas pradėjo eiti po to, kai apie pasitraukimą paskelbė iki šiol pusantrų metų partijai vadovavęs Remigijus Šimašius.

 E.Gentvilas tapo laikinuoju liberalų pirmininku.<br> R.Danisevičiaus nuotr. 
 E.Gentvilas tapo laikinuoju liberalų pirmininku.<br> R.Danisevičiaus nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-10-20 18:32, atnaujinta 2017-10-20 19:37

„Pagal įstatus laikinasis pirmininkas esu aš. Dėl to man tikrai džiaugsmo nėra.

Manau sutarsime dėl ankstesnės suvažiavimo datos, nežinau kada, turime susitarti, o ne išprievartauti sprendimus.

Dabar vyksta išprievartaujami sprendimai vietoje to, kad susitartumėme. Esame normali bendruomenė, tarpusavyje draugiškai gyvename ir galime susitarti“, – žurnalistams teigė E.Gentvilas.

R.Šimašius nenorėjo, kad partijos laikinuoju pirmininku taptų E.Gentvilas, o eiti šias pareigas ragino P.Auštrevičių. Visgi, valdyba nusprendė kitaip.

E.Gentvilo paklausus, ar nenutiks taip, kad jis greitai paliks laikinojo pirmininko postą, kaip tai prieš pusantrų metų padarė Antanas Guoga, kuris pasitraukė po poros dienų, jis atsakė taip „nedurnuosiantis“.

„Nesitrauksiu nei po keturių, nei po 40 dienų nesitrauksiu. Aš gerokai atsakingiau žiūriu į partiją, tikrai nelaidokime dar jos“, – kalbėjo E.Gentvilas.

E.Gentvilas laikinuoju pirmininku patvirtintas vienbalsiai.

Kalbėdamas su žurnalistais po posėdžio, E.Gentvilas sakė, kad valdyba nusprendė, jog partijos suvažiavimas turės būti surengtas dar šiais metais, iki Kalėdų.

Lankėsi STT

E.Gentvilas taip pat informavo, kad ketvirtadienį sulaukė skambučio iš Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT), kuri ji kvietė patikslinti parodymus. Ten jis lankėsi penktadienį ir prabuvo beveik dvi valandas.

Tiesa, jis sakė, kad jo statusas politinės korupcijos byloje nesikeičia – jis lieka liudytoju.

„Mane labai nuramino, jokių naujų aplinkybių, tiesiog kažkas buvo davęs liudijimus, juos norėjo sutikslinti, kadangi aš dalyvavau pokalbyje su tuo kitu liudytoju. Pasirodo, mūsų versijos truputį nesutapo. Bet jokių naujų aplinkybių nėra“, – sakė naujasis laikinasis partijos pirmininkas.

Jis teigė klausęs STT pareigūnų, ar yra galimybė, kad ikiteisminis tyrimas politinės korupcijos byloje bus baigtas dar šiemet. Jam buvo atsakyta, kad tai turėtų įvykti ir dedamos pastangos, kad tyrimas nebūtų užtemptas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.