Dėl žvejų teks į kitą tilto per Nemuną pusę perkelti dviračių taką

Kauniečiai skatinami kuo dažniau važiuoti dviračiais. Tačiau Trijų mergelių tiltu keliaujantys dviratininkai nustemba pamatę keistai pažymėtą dviračių taką. Paaiškėjo, kad buvo atsižvelgta į žvejų norus.

Dviračių takas bus pažymėtas kitoje tilto pusėje, nes jis trukdė žvejams. <br>M.Patašiaus nuotr.
Dviračių takas bus pažymėtas kitoje tilto pusėje, nes jis trukdė žvejams. <br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė ("Lietuvos rytas")

Oct 21, 2017, 7:54 PM

1976 m. pastatytas Trijų mergelių pėsčiųjų tiltas nuo A. ir J.Grovrogkų gatvės veda į Panemunės šilą.

Ant jo baltais dažais buvo pažymėtas dviračių takas. Dviratininkai mėgdavo juo lėkti visus 388 metrus. Pėstieji tai puikiai žinojo. Vieni kitiems keliauti tiltu netrukdė.

Tačiau neseniai dviratininkai pamatė, kad dviračių tako baltos linijos, užteptos pilkais dažais, tapo nelygios. Ant tilto dangos atsirado ir pailgų dažytų lopinių.

„Ką tai reiškia? Nejaugi dviračių takas naikinamas?“ – stebėjosi kaunietis Andrius Vaitkevičius. Jis dažnai važiuoja šiuo tiltu į Panemunės šilą.

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis paaiškino, kad ant tilto, būtent toje pusėje, kur pažymėtas dviračių takas, mėgsta įsikurti ir meškeres Nemune užmerkti žvejai.

„Gavome jų prašymų, kad dviračių takas atsirastų kitoje tilto pusėje.Manome, kad tai nebloga mintis. Taip bus patogiau ir dviratininkams, ir žvejams“, – sakė A.Pakalniškis.

„Kauno švara“ bandė uždažyti taką žyminčias linijas, tačiau A.Pakalniškis pripažino, kad tai padaryti pavyko nelabai tinkamai.

„Įmonė dar turės padirbėti, kad tako ženklinimas būtų panaikintas.

Planuojame atnaujinti visą Trijų mergelių tilto dangą bei prietiltį. Po šių darbų dviračių takas bus pažymėtas kitoje tilto pusėje“, – sakė savivaldybės atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.