Vygandas Trainys. Blogai, kai žmogus nebesuvokia, koks jis tapo apgailėtinas

Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną šlovinančiam portalui „Sputnik“ aimanavęs, kokia bloga Lietuva ir kokia gera Rusija, dizaineris Juozas Statkevičius pademonstravo visišką dvasios menkumą.

 Žinomas dizaineris J.Statkevičius portalui "Sputnik" negailėjo gerų žodžių Rusijai, o Lietuvą piešė niūriomis spalvomis.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Žinomas dizaineris J.Statkevičius portalui "Sputnik" negailėjo gerų žodžių Rusijai, o Lietuvą piešė niūriomis spalvomis.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 V.Trainys.<br> M.Patašiaus nuotr.
 V.Trainys.<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 24, 2017, 12:03 PM, atnaujinta Oct 24, 2017, 4:50 PM

Rūbų kūrėjas liko nuogas iki šonkaulių, nusimetęs nuo savęs padorumo ir savigarbos likučius. J.Statkevičiaus vizitinė kortelė – jau ne talentas, o arogancija, šalies, kurios dėka jis išsimokslino ir iškilo, juodinimas.

Dar būtų galima tyliai nusivalyti nuo veido spjūvius, jei dizaineris verkšlentų JAV, Vokietijos, Prancūzijos ar Skandinavijos leidiniams – šalims, kurios yra toli mus pralenkusios beveik visose srityse, kurių valdžia nesvaido agresijos žaibų aplinkiniam pasauliui.

Tačiau J.Statkevičius purvą ant Lietuvos pylė žiniasklaidoje, kuri aukština Kremliaus režimą, trypiantį laisvą žodį, o kritikus grūdantį į kalėjimus. Režimą, kurį pliekusius Aną Politkovskają, Borisą Nemcovą, kitus pažangius veikėjus nutildė žudikai.

Dizainerio mylimiausioje ir dievinamoje Rusijoje vidutinis darbo užmokestis, tinklapio banki-v.ru duomenimis, siekia 528 eurus (35 843 rublius), o jo žeminamoje Lietuvoje – 838 eurus, pensijų vidurkiai sudaro atitinkamai 202 ir 300 eurų. Sakote, pas mus labai bloga padėtis? Nuvažiuokite į Rusiją, ypač provinciją, kur karaliauja suklypusios bakūžės, viduramžių keliai, nenupjautų pievų džiunglės, o kainos irgi smarkiai kandžiojasi.

Pagal korupcijos ir spaudos laisvės suvaržymo mastus Rusija velkasi pasaulio uodegoje, o agresijos lygis valdant V.Putinui pasiekė neregėtas aukštumas: tapo norma grasinti Baltijos valstybėms, Suomijai, Lenkijai, net JAV.

Karu gąsdina ir gatvės rėksniai, ir solidžius postus užimantys veikėjai, tokie kaip tarptautinės informacinės agentūros „Rusija Šiandien“ generalinis direktorius Dmitrijus Kiseliovas, vienoje televizijos laidų pareiškęs, jog Jungtinės Valstijos gali būti paverstos radioaktyviais pelenais.

Kaimyninėje šalyje vyksta kažkas panašaus į masinę psichozę – šalis verda nuo kalbų apie dūstančią Rusiją, tariamai engiamus rusus buvusiose Sovietų Sąjungos respublikose. Panašiai kaip nacistinės Vokietijos laikais, ieškoma priešų – tai JAV, Baltijos šalys, Lenkija ir visa Europos Sąjunga, Ukraina. J.Goebbelso metodais skleidžiamos žinios apie ukrainiečių „fašistų“ nukankintą trijų metų berniuką, kiti įžūlūs prasimanymai, pokario Lietuvos laisvės kovotojai maišomi su purvais.

Rusija, ko gero, dar niekada nebuvo tokia vieniša, užsidariusi viename kambaryje su savo pykčiu.

J.Statkevičiaus žodžiai apie nykstančius, konfliktiškus, priešų ieškančius ir perdėtai atsargiai į Rusiją žvelgiančius lietuvius – tarsi medus šovinistinėms rusų jėgoms, atplėšusioms nuo Gruzijos Pietų Osetiją, Abchaziją, nuo Moldovos atriekusioms Padniestrę, iš Ukrainos atėmusioms Krymą ir įsiveržusioms į kitas jos teritorijas.

Šimtą kartų geriau būti atsargiems nei naivuoliams, 1940 metais veršiukų akimis sutikusius okupantų ordas.

Fantastines istorijas apie „snaiperius“ Trakuose kurpiančiai Rytų kaimynei truks plyš reikia sulipdyti taikios valstybės įvaizdį, kuri nekaltai kenčia nuo tarptautinių sankcijų, o „artimąjį užsienį“ paversti blogio irštva. Tam pasitarnauja J.Statkevičius ir panašūs į jį veikėjai, tapę primityvios propagandos įrankiais.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą