Kunigo akibrokštas – atsisakė laidoti bažnyčiai neaukojusią senolę

Neaukoji bažnyčiai – nesitikėk, kad kunigas laidos. Tokia nerašyta tvarka esą galioja nedideliame miestelyje Panevėžio rajone. Panevėžietis tikina, kad Naujamiesčio klebonas mirusią jo motiną atsisakė palydėti amžinojo poilsio, nes jos nerado aukotųjų sąraše. Klebonas sako,kad moteris su juo nebendravo anksčiau, tad ir laidoti jos nėjo.

  Kunigas Raimondas Kazlauskas teigė niekada nebendravęs su mirusiąja.<br>  Lietuvos ryto televizijos momentinis kadras.
  Kunigas Raimondas Kazlauskas teigė niekada nebendravęs su mirusiąja.<br>  Lietuvos ryto televizijos momentinis kadras.
 Kunigas atsisakė laidoti senolę.<br> D.Umbraso nuotr.
 Kunigas atsisakė laidoti senolę.<br> D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Kristina Ragauskienė, „Lietuvos ryto“ televizija

Oct 25, 2017, 6:10 PM, atnaujinta Oct 25, 2017, 10:57 PM

Kunigas atsisakė laidoti

Panevėžietis Arūnas vos radęs laisvą minutę užsuka uždegti žvakelės ant mamos kapo. „Savaitę gulėjo ligoninėje, šiek tiek buvo ir netikėta, bet nugyveno gražų, garbingą amžių 83-ejų metų“, – apie mamą kalbėjo vyras.

Artimieji apgailestauja, kad paties brangiausio žmogaus nepavyko palaidoti kaip pridera tikintiesiems, palydint kunigui. Artimieji sako buvę priblokšti, kai Naujamiesčio klebonas močiutę laidoti atsisakė.

 

„Jis pasiėmė tokią užrašų knygutę, ilgai vartė vartė paskui pradėjo klausinėti kas yra kaimynai. Paskui aš vieną akį užmečiau ten surašytos pavardės, vardai, kas kiek yra paaukojęs per kalėdas, per tas visas kitas šventes kas kiek yra paaukojęs. Jis tiesiog nerado pavardės.

Sako, ne nėra aukojamųjų sąraše, pliaukštelėjo tą knygutę, ant stalo ir pasakė, kad nelaidosim“, – pasakojo panevėžietis.

Nebendravo su kunigu

Prieš šešerius metus į Naujamiestį dirbti atvykęs dvasininkas pateikė savo versiją.

„Kiekvienas klebonas turi savo parapijiečius sąrašą, kiekvienais metais net ir pats vyskupas rekomenduoja, kad klebonas aplankytų tikinčiuosius. Tai vat ir sudaromas toks tikinčiųjų sąrašas. Šitas žmogus per tuos šešis metus nerodė jokio noro pabendraut su kunigu. Jokio“, – kalbėjo Naujamiesčio kunigas Raimondas Kazlauskas.

Naujamiesčio gyventoja Janina Petkevičienė sakė, kad jeigu žmogus neina į bažnyčią, tai reiškia, kad ir prie jos išlaikymo niekuo neprisideda. „Tai kur jį mirusį nuneštum jeigu tos bažnyčios nebūtų, jeigu jis taip nori , juk mes visi turim išlaikyti bažnyčią“, – dėstė moteris.

Naujamiesčio klebonui teko pasiaiškinti vyskupui, bet koks buvo jo atsakymas, R.Kazlauskas sakyti nenorėjo.

„Kunigai, žinot, ypač kaimuose, sunkiai pragyvena, ir gali būt, kad nori, kad paaukotų, bet visų vyskupų yra nustatyta, kad reikalauti, nustatyti aukas negalima“, – sakė Jonas Kauneckas, Panevėžio vyskupas emeritas.

Tuo tarpu tikintieji sako bijantys likti nepalydėti kunigo, tai krapšto eurus aukai. Naujamiesčio klebonas tikina aukų nereikalaujantis, žmonės bažnyčią paremia tiek, kiek gali.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.