Socialdemokratų vargai: po skyrybų – turto dalybos

Neseniai vykusios socialdemokratų skyrybos, kuomet iš partijos pasitraukė aštuoni nariai, o vienas buvo išmestas ir toliau klostosi pagal vadovėlinį santykių dramos scenarijų. Po kritikos plūpsių – žinia apie skyrybas, o po jos, kaip ir dera garsiai trankant durimis, turto dalybos ir diskusijos, kaip abi pusės išspręsti darbuotojų ir patalpų klausimai

 T.Bauro nuotr.
 T.Bauro nuotr.
 T.Bauro nuotr.
 T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 25, 2017, 5:29 PM

Arbatinukai ir puodukai – Seimo

Dirbti opozicijoje likęs Algimantas Salamakinas jau anksčiau, paklaustas, kaip įsivaizduoja tolesnį darbą, teigė, kad negali pusė frakcijos dirbti opozicijoje, o kita pusė – su valdančiaja dauguma.

„Dalintis nieko nereikia – arbatinukai ir puodukai yra Seimo nuosavybė, o ne frakcijos, tad belieka mums paskelbti, kad tie septyni asmenys priklauso opozicijai, išsirinkti seniūną ir seniūno pavaduotoją“, – žurnalistams kiek anksčiau kalbėjo politikas. Vėliau paskelbta, kad frakcijos seniūnu tapo Juozas Olekas, o jo pavaduotoju – Julius Sabatauskas.

Klausimus, susijusius su naujomis darbo parlamente aplinkybėmis trečiadienio vakarą svarstė susirinkusi opozicijoje likusių socialdemokratų valdyba ir prezidiumas.

Svarstys dėl komitetų

Prieš prezidiumo posėdį kalbintas partijos vadovas Gintautas Paluckas teigė, kad frakcija turto daug neturi, tad ir aršiomis dalybomis nekvepia.

„Buvo aktualus klausimas dėl pavadinimo, jį pavyko išspręsti taikiai ir gražiai, o likęs klausimas, kaip naujoji socialdemokratų frakcija, keistai skamba pats pavadinimas, kokias vietas kokiame komitete užima. Tai šiek tiek persiskirstys, mat Seime galioja kvotos, kiekviena frakcija turi tam tikras, tad tai techninio pobūdžio klausimas, kas į kokį komitetą eina, ar lieka tame pačiame“, – kalbėjo G. Paluckas.

Paklaustas, ar dėl to esama kokių nors nesutarimų, pašnekovas patikslino, kad tai ne derybos: „Dėl to tartis nereikia ir nieko dalintis, tai Seimo valdybos sprendimas, mat kiekviena frakcija pateikia pageidavimų sąrašą, kuri planuoja, norėtų dalyvauti ar specializuojasi. Tuomet atsižvelgiama, kiek yra pageidavimų, stebima, kad nebūtų vienos frakcijos dviejų asmenų viename komitete“.

Susirūpino biudžetu

G.Palucko teigimu, prezidiume taip pat ketinama svarstyti biudžeto klausimas. „Biudžeto projektas pateiktas, jame vienas geras dalykas yra tai, kad jis auga, nes auga ir ekonomika, bet yra ir labai blogas klausimas: daliai dirbančiųjų – visam viešajam sektoriui vadinamasis bazinis dydis neatstatomas, jis didėja vos 1,5 euro. Tai nepriimtina, juk niekas nesikeitė pastaruosius devynerius metus“.

Partijos lyderio teigimu, šis klausimas yra tam tikra raudona linija, kurios opozicijoje dirbantys socialdemokratai peržengti neketina. „Tai nesąžininga prieš tuos daugiau nei du šimtus tūkstančių viešajame sektoriuje dirbančių žmonių“, – sakė G. Paluckas ir pridūrė, kad mokytojams, slauytojams ir socialiniams darbuotojams krizė tęsiasi jau devynerius ir tai turi baigti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.