Gintautas Kėvišas nori nušalinti jo atleidimo bylas nagrinėjančią teisėją

Vilniaus miesto apylinkės teismui nepavyko išnagrinėti dar vienos buvusio Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) vadovo Gintauto Kėvišo bylos  – jo advokatas pareiškė nušalinimą teisėjai.

Gintautas Kėvišas<br>V.Balkūno nuotr.
Gintautas Kėvišas<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ingrida Steniulienė (BNS)

Oct 26, 2017, 10:57 AM, atnaujinta Oct 26, 2017, 10:58 AM

Ketvirtadienį teisėja Ieva Stanislovaitienė ketino nagrinėti civilinę bylą pagal G. Kėvišo ieškinį Kultūros ministerijai. Šioje byloje buvęs LNOBT vadovas siekia pripažinti neteisėtu ministrės įsakymą ir jį panaikinti. 

Kultūros ministrė Liana Ruokytė - Jonsson įsakymu nusprendė panaikinti dar 2016-ųjų rugsėjį vykusio konkurso į LNOBT vadovus rezultatus – šį dar ministro Šarūno Biručio skelbtą konkursą laimėjo G. Kėvišas ir taip buvo užsitikrinęs LNOBT direktoriaus vietą dar vienai 5 metų kadencijai, kuri turėjo prasidėti šių metų liepą. G. Kėvišas ministrės įsakymą apskundė teismui.

Vos prasidėjus posėdžiui G. Kėvišo advokatas Gintautas Bartkus pareiškė nušalinimą teisėjai.

„Ieškovas pasinaudos šia teise. Manome, kad yra teisėjos nušalinimo pagrindai. Manome, kad teisėja negali nagrinėti šios bylos, panašią bylą su panašiais argumentais ji jau yra nagrinėjusi ir pasisakė šiais klausimais“, – sakė advokatas G. Bartkus.

Jis teigė, kad panašioje byloje 21016 metais Aukščiausiasis Teismas konstatavo, kad ieškovui nebuvo užtikrinta teisė į nešališką teismą.

Teisėja I. Stanislovaitienė prieš tai nagrinėjo kitas dvi G. Kėvišo civilines bylas, kuriose jis bylinėjosi su ministerija dėl atleidimo iš darbo, darbo užmokesčio priteisimo ir neturtinės žalos atlyginimo. Abiejose bylose teisėja netenkino nė vieno G. Kėvišo reikalavimo ir ieškinius atmetė. Vienoje bylose G.Kėvišas jau pateikė apeliacinį skundą.

Ar nušalinti I. Stanislovaitienę nuo G. Kėvišo bylos, spręs teismo administracija. Sprendimas turėtų būti priimtas per tris dienas.

Rugsėjo 19 dieną Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja I.Stanislovaitienė paskelbė, kad sutinka su Kultūros ministerijos išvada, kad G. Kėvišas pasinaudojo savo, kaip LNOBT generalinio direktoriaus, statusu ir tarnybine padėtimi asmeninei turtinei ir neturtinei naudai gauti, jo dirbtas kitas darbas sukėlė viešųjų ir privačių interesų konfliktą, diskreditavo teatro autoritetą.

Teisėja atkreipė dėmesį, kad G. Kėvišas padarytų pažeidimų nepripažino, dėl jų nesigailėjo, kritiškai savo poelgių nevertino.

Teismo manymu, nustatytos visos būtinos drausminės atsakomybės sąlygos. Kultūros ministerija įrodė G. Kėvišo padarytus konkrečius darbo drausmės pažeidimus, o skirdama nuobaudą laikėsi jos skyrimo tvarkos, paskirta nuobauda atitinka darbo drausmės pažeidimų sunkumą, drausminės atsakomybės tikslus ir yra adekvati ieškovo padarytiems darbo drausmės pažeidimams.

Vilniaus miesto apylinkės teisėja I. Stanislovaitienė spalio 2 dieną atmetė dar vieną G. Kėvišo ieškinį dėl atleidimo.  

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.