Tarp kitko. Partijos košmarai pasivijo ir mieste

Nevaldai padėties bankrutuojančioje ir paskutinį atodūsį grasinančioje išleisti partijoje, bet tikiesi suvaldyti tokį širšių lizdą kaip Vilniaus savivaldybė?

Tokius neretorinius klausimus dabar turėtų svarstyti Vilniaus meras R.Šimašius, vakar savivaldybės taryboje prapylęs balsavimą dėl administracijos direktorės A.Vaitkunskienės galvos. <br> J.Stacevičiaus nuotr.
Tokius neretorinius klausimus dabar turėtų svarstyti Vilniaus meras R.Šimašius, vakar savivaldybės taryboje prapylęs balsavimą dėl administracijos direktorės A.Vaitkunskienės galvos. <br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-10-26 12:37, atnaujinta 2017-10-26 12:41

Ar tik neteks paleisti sostinės vairo kaip Liberalų sąjūdžio vairalazdės?

Tokius neretorinius klausimus dabar turėtų svarstyti Vilniaus meras R.Šimašius, vakar savivaldybės taryboje prapylęs balsavimą dėl administracijos direktorės A.Vaitkunskienės galvos.

Dar prieš porą savaičių meras išliaupsino A.Vaitkunskienę kaip dešiniąją savo ranką gelbėjant Vilnių nuo bado, maro ir karo, kėlė jos vadovavimo sugebėjimus iki pat savųjų. O štai pastarosiomis dienomis R.Šimašius taip siekė direktorę išversti iš posto, lyg nuo to priklausytų ne tik jo, bet ir mylinčios žmonos su vaikais ateitis.

Apie tokio kūliavirsčio priežastis kol kas galima tik spėlioti.

Galbūt teisus ir meras su šalininkais, ėmę kalbėti, jog iš anapus politikos atėjusi veikėja, apie kurią ir jos kabinete skraidančias vazas seniai sklido legendos, tapo nebesuvaldoma.

Gal teisi A.Vaitkunskienė, skėlusi, kad ją iš posto stumia savų tamsių interesų per jos galvą negalinti patenkinti mero aplinka, patį R.Šimašių privertusi netgi rašinėti jai grasinančias SMS žinutes.

Kad ir kaip būtų, balsavimą, po kurio administracijos direktorė liko poste, galima laikyti ir rimtu signalu pačiam merui, nes buvo dar labiau pakirstas jau anksčiau susvyravęs jo autoritetas.

O kaip tada reikės silpnomis, tiktai porą tujų sugebėjusiomis nupjauti rankomis apginti sostinės vadovo postą per 2019 metų savivaldos rinkimus?

Negana to, dabar sunku įsivaizduoti, kaip funkcionuos sostinės savivaldybė, kai tarp aukščiausių jos valdininkų iškastas ambicijų ir keršto troškimo karo kirvis.

Ar tik vėl į mūsų duris nepasibels badas, maras ir karas, vilniečiai?!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.