Apie rojų su dviem lietuvėmis svajojęs musulmonas pateko į pragarą

Vietoj meilės ir normalios šeimos – pykčiai, emocijų pliūpsniai ir teismai. Tokia dalia teko lietuvei, ketinusiai savo gyvenimą susieti su musulmonu.

Lietuvė teismui pateikė nuotraukų, kuriose jos vyras N.Salemas buvo užfiksuotas ir su automatu rankose, ir prie gausiai alkoholiu nukrauto stalo.
Lietuvė teismui pateikė nuotraukų, kuriose jos vyras N.Salemas buvo užfiksuotas ir su automatu rankose, ir prie gausiai alkoholiu nukrauto stalo.
 I.Lužytė nori dukterį auklėti pagal katalikų, o ne musulmonų papročius.
 I.Lužytė nori dukterį auklėti pagal katalikų, o ne musulmonų papročius.
 Lietuvė teismui pateikė nuotraukų, kuriose jos vyras N.Salemas buvo užfiksuotas ir su automatu rankose, ir prie gausiai alkoholiu nukrauto stalo.
 Lietuvė teismui pateikė nuotraukų, kuriose jos vyras N.Salemas buvo užfiksuotas ir su automatu rankose, ir prie gausiai alkoholiu nukrauto stalo.
Daugiau nuotraukų (3)

Rūta Janutienė, "Lietuvos rytas"

Oct 30, 2017, 5:21 PM, atnaujinta Oct 31, 2017, 10:43 AM

Jauna, veikli, daili lietuvė ir vidutinio amžiaus, lanksčios pasaulėžiūros musulmonas, turintis leidimą gyventi Lietuvoje, nes turi čia verslą ir keturis vaikus nuo dviejų lietuvaičių. Viena jų – Ilona Lužytė, labai gražios mažos mergaitės mama.

Tačiau meilė, plykstelėjusi greitai, baigėsi, kai Ilona sužinojo, kad jos beveik teisėtas vyras Nidalas Salemas, kai ji buvo nėščia, kitoje šeimoje beveik tuo pat metu ėmė lauktis kūdikio su kita žmona.

Dar labiau Ilonai nepatinka Nidalo reikalavimas, kad jos vienturtė bendrautų su kitos šeimos vaikais ir gerbtų savo tėvo sprendimą gyventi per du namus, su dviem moterimis, kurios tuo pat metu jam gimdo vaikus.

Dabar poros santykius sprendžia Varėnos apylinkės teismas.

Žmona ar meilužė?

„Padariau klaidą. Taip, su ja bendravau kaip su meiluže.

Tačiau jau pirmą naktį paaiškinau, kad turiu kitą moterį ir vaikų.

Aš padariau klaidą ir dabar bandau ją ištaisyti“, – emocingai gestikuliuodamas smarkiai darkyta lietuvių kalba teismo salėje N.Salemas dėstė reikalo esmę Jurijui Smoriginui, „Lietuvos ryto“ televizijos laidos „Patriotai“ vedėjui.

Pasak I.Lužytės, situacija visai kitokia. Juos su N.Salemu siejanti santuoka registruota Lietuvos musulmonų sunitų dvasinio centromuftiato knygose – ji turinti tai patvirtinantį dokumentą.

Tačiau pagal įstatymus tas dokumentas turėjo būti registruotas Civilinės metrikacijos skyriuje, bet to nebuvo padaryta. Užuot tai padarius, moteris buvo nuvesta pas notarą ir jo akivaizdoje pripažino N.Salemą savo dukters tėvu. Mergaitė gavo arabišką vardą ir pavardę.

„Tik vėliau sužinojau, kad jei užsienio pilietis nori vesti Lietuvos pilietę, jis turi pateikti iš savo valstybės dokumentus, jog nėra vedęs“, – kalbėjo moteris, nujaučianti, kodėl ją taip mylėjęs vyras nenunešė dokumentų registruoti jų civilinę santuoką.

Kita šeima – Vokietijoje

Moteris pasakojo, kad juodu su N.Salemu kūrė bendrą gyvenimą aštuonerius metus, kol po vienos vyro išvykos į Vokietiją jo telefone užtiko nuotraukų, kuriose jis ant kelių laiko jųdviejų dukters amžiaus vaiką.

Tada paaiškėjo, kad N.Salemas į Vokietiją važinėjo ir pasirūpinti dviem vaikais, kuriuos ten sugyveno su kita lietuve.

N.Salemas sakė, jog I.Lužytė nuo pirmos jų nakties žinojo, kad jis „bendrauja su kita moterimi“.

Kai I.Lužytė dar geriau patyrinėjo savo buvusio mylimojo telefono atminties turinį, atrado, kad „tų kitų moterų“ būta ne vienos.

Atleisti neištikimybės, juolab toleruoti palaido vyro gyvenimo, Ilona nenorėjo, todėl, kaip ji spėja, N.Salemui atsirado problemų dėl teisės laikinai gyventi Lietuvoje.

Tačiau tie sunkumai buvo išspręsti, kai jis parsivežė į Lietuvą savo moterį iš Vokietijos, ją vedė ir apsigyveno Marijampolėje.

Auklėjo musulmoniškai

„Gerai, aš su ja gyvenau, bet ji buvo mano darbininkė. Ne vadybininkė, o sekretorė. Aš kas dešimt dienų skraidžiau į Vokietiją ir turiu dabar ketvirtą vaiką. Aš myliu visus savo vaikus. Čia mano vaikas!“ – toliau niekino savo dukters motiną N.Salemas.

„Aš jam buvau inkubatorius, aš taip spėju, – atsikirto I.Lužytė. – Viena iš inkubatorių.

Jiems tai normalu. Jis nuolat akcentuoja, kad yra musulmonas ir nori perteikti dukteriai islamo religijos vertybes.

Palaukite, kokios tos vertybės? Mes turime savo vertybes, mums negalima meluoti, mums negalima nusidėti, mums draudžiama daugpatystė. Jiems visa tai priimtina.

Be to, mano mergaitė krikštyta, ji – krikščionė, jos antras vardas Elžbieta.

Mano duktė būna jo namuose, amoralus jo gyvenimo būdas kenkia mergaitės interesams ir jos pasaulėžiūros formavimui. Kaip galima mergaitei aiškinti, kad islamo religija leidžia tėčiui gyventi su keturiomis moterimis?“

Dar I.Lužytė pasakojo, kad mergaitė patirianti N.Salemo antrosios žmonos patyčias ir brolio muštrą: „Jinai, ta ponia Rasa, prausia ją ir tyčiojasi, kad kūnelis plaukuotas, kad striukė kaip kareivio. Mane vaiko akivaizdoje vadina durne, tarptautine prostitute.“

I.Lužytė sieks, kad N.Salemo bendravimas su dukterimi būtų kiek galima labiau apribotas.

Musulmonas su buteliu

I.Lužytė turi apsčiai įrodymų, kad jos dukters tėvas ir į musulmonišką moralę žvelgia pro pirštus. Štai jis nufotografuotas su mažamečiu vaiku, o rankoje laiko alaus butelį.

Kitoje nuotraukoje įraudęs N.Salemas fotografuojasi stiprių spirituotų gėrimų butelių fone.

Dar kitą nuotrauką I.Lužytė pakomentavo taip: „Čia jis su Kauno nusikaltėlių pasaulio atstovu kelia į dangų automatą.“

„Jis yra pripažintas alkoholiku, be to, yra priklausomas nuo azartinių lošimų, ruletės. Tai rodo Lošimų priežiūros tarnybos pažyma teismui.

Dar yra įrodymų, kad jis kelis kartus sukčiaudamas, pakeisdamas savo vardą, pavardę ir kažkokiais kitais būdais prasmukdavo į tuos lošimo namus lošti ir daryti savo juodų darbų“, – ramiai dėstė I.Lužytė ir pridūrė, kad, jos žiniomis, N.Salemas kartą yra praradęs teisę vairuoti Vokietijoje, nes buvęs pagautas prie vairo girtas.

N.Salemas atkirto, kad moteris negalėsianti to įrodyti.

Moralė nėra svarbu?

Moteris sako turinti rašytinių įrodymų, kad N.Salemas niekinamai atsiliepė apie dukters tėvynę Lietuvą.

Tačiau N.Salemą ginanti advokatė Marija Židonienė teigė: „Moraliniai klausimai nesusiję su bendravimu ir vaiku.“

Ji taip pat atmetė I.Lužytės priekaištus dėl neva niekinančio N.Salemo požiūrio į Lietuvą: „Kuo čia dėtas vaikas?

Tai jo nacionalinis požiūris į Lietuvą. Tai du visiškai skirtingi dalykai.“

„Jis ant Lietuvos varė!“ – stebėjosi tokia nuostata I.Smoriginas ir išgirdo teisininkės atsakymą: „Tai nėra pagrindas nebendrauti su vaiku.“

M.Židonienė teigė turinti ekspertų išvadą, kad tėvas vaikui blogos įtakos nedaro, ir galinti pateikti daug nuotraukų, įrodančių tėvo ir dukters meilę.

„Jis turi labai didelę įtaigą ir labai daug pinigėlių, kurie irgi tarnauja jo interesams. Vis dėlto tikiuosi, kad Lietuvos teisėsauga padarys savo darbą ir apgins Lietuvos pilietę – mano dukterį“, – savo laikėsi I.Lužytė.

Ji su dukra ir tėvais pasiturimai gyvena privačiame name su dideliu kiemu.

Žada neišvežti dukters

„Aš tik noriu pasiimti dukterį pas jos brolį ir sesę. Noriu pasiimti kaip normalią mergaitę“, – savo motyvus aiškino N.Salemas.

Jis neigė ketinąs išvežti dukterį iš Lietuvos, kad ji išaugtų kaip musulmonė.

„Mano šeima iš Betliejaus, žinai, iš Jeruzalės, bet man ten negalima. Mano namai yra čia. Aš myliu Lietuvą, turiu čia turto. Čia mano šalis“, – emocingai dėstė N.Salemas.

Paklausta, koks tas jos buvusio vyro verslas, I.Lužytė atsakė taip: „Jis prekiauja sunkvežimiais ir jų detalėmis. Ir jo žmogus ne kartą aiškino ir, rodos, mano šeimos nariams net viešai rodė žemėlapį, kad čia yra jų kalifatas: „Mūsų bus labai daug ir mes čia viską paimsime kaip turi būti.“

„Aš nenoriu karo. Aš – verslininkas, turiu šeimą. Turiu labai didelę ir gražią šeimą. Mano vaikai turi Vokietijos ir Lietuvos pilietybę, ir mes gyvename labai gerai“, – džiaugėsi N.Salemas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.