Iš Pabradės įvairiais krašto keliais judės karinės technikos kolonos

Kariuomenė prašo gyventojų būti atidiems. Pirmadienį Generolo Silvestro Žukausko poligone baigiasi dvi savaites trukusios tarptautinės pratybos „Geležinis vilkas II“ (angl. Iron Wolf II). Dėl to pirmadienį ir antradienį Lietuvos keliais judės karinės technikos kolonos.

Vaigos Zalatoriūtės nuotr.
Vaigos Zalatoriūtės nuotr.
Arno Čemerkos nuotr.
Arno Čemerkos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 30, 2017, 9:56 AM, atnaujinta Oct 30, 2017, 9:59 AM

Pratybų metu buvo treniruojami ir vertinami  Lietuvos kariuomenės Mechanizuotajai pėstininkų brigadai „Geležinis Vilkas“ priskirtų NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės ir Lietuvos didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų mechanizuotojo pėstininkų bataliono gebėjimai planuoti ir vykdyti gynybos ir puolimo operacijas, stiprinama sąveika su NATO sąjungininkais.   

Pratybose lankėsi Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, JAV sausumos pajėgų Europoje vadas  generolas leitenantas Frederick B.  Hodges, taip pat Lietuvoje NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinėje grupėje tarnaujančius Liuksemburgo karius aplankė Liuksemburgo Didysis Hercogas Henri.   Šiose pratybose dalyvavo ir daugiau nei 100 parengtojo rezervo karių.

Jie kartu su Ulonų bataliono kariais treniravosi ir atliko įvairaus pobūdžio užduotis. Pratybų metu rezervo kariai turėjo galimybę ne tik atnaujinti savo įgūdžius, bet ir susipažinti su sąjungininkų ginkluote bei karine technika.     

Pratybos „Geležinis vilkas II“ vyksta spalio 18–31 d. Jose dalyvauja daugiau nei 2,3 tūkst. karių iš dvylikos NATO šalių, taip pat dalyvauja ir NATO daugianacionalinio Šiaurės Rytų korpuso vadavietės štabo elementas, remia Lietuvos karinės oro pajėgos.

Prie šių pratybų prisijungė ir JAV karių kuopa bei Jungtinės Karalystės karių elementas iš NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės dislokuotos Lenkijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.