Lietuviai jau lažinasi dėl būsimo prezidento: galima laimėti šimtus

Iki Lietuvos prezidento rinkimų dar daugiau nei metai, bet situacija po truputį kaista. Visuomenė spėlioja, kas kandidatuos į šį postą, o ir politikai nevengia apie tai užsiminti puse lūpų. Tiesa, kol kas tik keli iš jų prisipažino, kad 2019-aisiais bandys savo laimę.

 lrytas.lt fotomontažas. 
 lrytas.lt fotomontažas. 
Premjeras Saulius Skvernelis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Buvusi finansų ministrė, dabartinė Seimo narė Ingrida Šimonytė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Buvusi finansų ministrė, dabartinė Seimo narė Ingrida Šimonytė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis. <br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis. <br>M.Patašiaus nuotr.
Buvęs ES ambasadorius Rusijoje Vygaudas Ušackas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Buvęs ES ambasadorius Rusijoje Vygaudas Ušackas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Lenkų rinkimų akcijos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Lenkų rinkimų akcijos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Buvęs Liberalų sąjungos pirmininkas Eligijus Masiulis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Buvęs Liberalų sąjungos pirmininkas Eligijus Masiulis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Oct 31, 2017, 11:40 AM, atnaujinta Nov 2, 2017, 3:59 PM

Ilgas laikotarpis iki tikrosios rinkimų kampanijos pradžios nedraudžia lažintis. Ir bent jau iš lažybų bendrovių pateikiamos informacijos galima susidaryti įspūdį, ką rinktų lietuviai arba kurio kandidato pergalė padovanotų didžiausią laimėjimą. Vis dėlto ne visi kandidatai yra realūs.

Realiausi kandidatai

Internetinėse lažybų svetainėse „TOPsport“ ir „TonyBet“ jau galima išreikšti palaikymą galimiems (ir nelabai) kandidatams į prezidentus.

„TOPsport“ duomenimis, realiausias kandidatas į prezidentus yra dabartinis premjeras Saulius Skvernelis. Iš 1 pastatyto euro, premjerui tapus prezidentu, būtų galima išlošti beveik 3.

Iš karto už jo rikiuojasi buvęs ES ambasadorius Rusijoje Vygaudas Ušackas ir Seimo narė, buvusi finansų ministrė Ingrida Šimonytė. Po jų lygiomis galimybėmis vertinami Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis ir Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis. Šie kandidatai lažybų mėgėjams atrodo gana realūs. Jų laimėjimo atveju vienas euras padidėtų iki 6.

Kaip gana realūs kandidatai vertinami ir Europos Parlamento narys Zigmantas Balčytis, užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, buvęs premjeras Algirdas Butkevičius, SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda. Už jų pergalę pastačius 1 eurą pavyktų laimėti 10.

Lažybų portalo „TonyBet“ pateiktame sąraše aukščiausiose pozicijose kiek kiti asmenys. Tiesa, kaip realiausias kandidatas vėlgi įvardijamas premjeras S.Skvernelis. Jam laimėjus rinkimus 1 euras pavirstų 3. Antroje vietoje tvirtai stovi „valstiečių“ lyderis R.Karbauskis: jo laimėjimas 1 eurą paverstų 5.

Po jų kaip realiausius lažybų mėgėjai įvardijo V.Matijošaitį, G.Nausėdą, V.Ušacką. Šių trijų asmenų pergalė 1 eurą padidintų iki maždaug 10.

Mažiausiai tikėtini

„TOPsport“ duomenimis, realiausių kandidatų sąrašo dugne – Lenkų rinkimų akcijos-Lietuvos krikščioniškų šeimų sąjungos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis.

Anot „Top sport“, jei šis politikas laimėtų prezidento rinkimus, iš 1 euro uždirbtumėte nei daug, nei mažai – 700. Šiek tiek aukščiau – Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius ir buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis. Jų pergalė 1 eurą paverstų 100.

Panaši tendencija ir kitame lažybų portale. „TonyBet“ pateiktais duomenimis, iš 1 euro 1001 uždirbtų buvusio Liberalų sąjūdžio pirmininko E.Masiulio pergalė. Ir šiame sąraše minimas Lenkų rinkimų akcijos pirmininkas V.Tomaševskis – jo pergalė 1 eurą paverstų 500.

Gana nerealiais kandidatais laikomi europarlamentaras Rolandas Paksas, Seimo narė Irena Degutienė, buvęs Vilniaus meras Artūras Zuokas, Valentinas Mazuronis.

Politika visada domina

Stengtis nuspėti politinius įvykius – įdomi veikla, sakė „TOPsport“ bukmeikeris Gerardas Brakėnas. Jo teigimu, kandidatų pasitaiko ir nerealių.

„Susidomėjimas būna didelis, tik tas dėmesys sustiprėja artėjant patiems rinkimams. Iki Lietuvos prezidento rinkimų liko dar pusantrų metų, todėl žmonės žiūri kaip ir mes. Mūsų sąraše yra realių kandidatų, yra ir ne tokių realių“, – pasakojo pašnekovas.

„Politiniai įvykiai visada sulaukia didelio susidomėjimo. Pavyzdžiui, JAV, Prancūzijos prezidento rinkimai,  Lietuvos 2016 metų Seimo rinkimai. Kad ir kaip būtų keista, tikrai sunku atspėti rezultatą. Vis dėlto pasitaiko didelių laimėjimų, kaip nutiko pernai per rinkimus JAV. Tie, kurie pastatė už Donaldą Trumpą, laimėjo tikrai dideles pinigų sumas“, – sakė G.Brakėnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.