Keturi liberalai Vilniaus taryboje įkūrė naują frakciją

 

 „Įkūrėme (frakciją) prieš pusantros valandos, joje yra keturi nariai“, – BNS ketvirtadienio vakarą sakė frakcijai vadovausiantis Vidmantas Martikonis.<br> V.Balkūno nuotr.
 „Įkūrėme (frakciją) prieš pusantros valandos, joje yra keturi nariai“, – BNS ketvirtadienio vakarą sakė frakcijai vadovausiantis Vidmantas Martikonis.<br> V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Austėja Masiokaitė (BNS)

Nov 2, 2017, 6:37 PM, atnaujinta Nov 2, 2017, 6:39 PM

Keturi Vilniaus liberalų gretose dirbę politikai ketvirtadienį savivaldybės taryboje įsteigė naują frakciją.

„Įkūrėme (frakciją) prieš pusantros valandos, joje yra keturi nariai“, – BNS ketvirtadienio vakarą sakė frakcijai vadovausiantis Vidmantas Martikonis.

Frakcijai taip pat priklauso liberalai Šarūnas Skučas, Mindaugas Mačernis ir Justina Kašėtaitė. Pasak V. Martikonio, meras Remigijus Šimašius juos yra pakvietęs prisijungti prie frakcijų koalicijos.

„Mes išgirdome iš jo pakvietimą pasirašyti frakcijų sutartį, kurią jau pasirašė su lenkais ir socdemais. (...) Pirmadienį duosime atsakymą“, – sakė jis.

Pasak V. Martikonio, sprendimą palikti Liberalų sąjūdžio frakciją lėmė nesutarimai, pagrindinis jų buvo R. Šimašiaus pozicija dėl savivaldybės administracijos direktorės Almos Vaitkunskienės atleidimo.

„Galutinis apsisprendimas – visiškai priešingas požiūris į administracijos direktorės poziciją ir darbą“, – sakė naujosios frakcijos vadovas.

R. Šimašius praėjusio mėnesio pabaigoje nusprendė atleisti A. Vaitkunskienę, tačiau pritrūkus balsų, ji liko dirbti.

Su meru apsižodžiavusi administracijos direktorė, po išreikšto tarybos palaikymo darkart kreipės į R. Šimašių, teigdama, jog yra pasirengusi „pozityviai bendradarbiauti“ ir išspręsti visus nesutarimus. Tačiau R. Šimašius  sako neįsivaizduojantis bendro darbo su postą išsaugojusia administracijos vadove ir ketina pakartotinai siūlyti tarybai ją atleisti.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.