Kliedesių apie Laimutės Stankūnaitės dukters tėvystę teismas nenagrinės

Iš Lietuvos pasprukusios Neringos Venckienės šalininko Andriaus Lobovo bandymas atsivilioti Laimutę Stankūnaitę ir jos dukterį į Lietuvą žlugo net neprasidėjęs.

A.Lobovas seniai pasižymėjo neprognozuojamu elgesiu.  <br>M.Patašiaus nuotr.
A.Lobovas seniai pasižymėjo neprognozuojamu elgesiu.  <br>M.Patašiaus nuotr.
A.Lobovo bandė apšmeižti L.Stankūnaitę, teigdamas, kad yra jos dukters tėvas. <br>T.Bauro nuotr.
A.Lobovo bandė apšmeižti L.Stankūnaitę, teigdamas, kad yra jos dukters tėvas. <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 2, 2017, 5:17 PM, atnaujinta Nov 2, 2017, 5:48 PM

Jonavos rajono apylinkės teismas atsisakė priimti A.Lobovo ieškinį dėl tėvystės nustatymo, todėl „violetiniam“ veikėjui nepavyks nei pamatyti L.Stankūnaitės ir jos trylikametės dukters, nei gauti informacijos, kur ir kaip jos dabar gyvena.

Norėjo sužinoti asmens kodus 

Apie tai, kad yra L.Stankūnaitės dukters tėvas, ne kartą teistas ir neadekvačiu elgesiu garsėjantis 44 metų jonavietis prabilo praėjusią savaitę Šiaulių apygardos teisme, o šį pirmadienį kreipėsi į Jonavos rajono apylinkės teismą, prašydamas pradėti civilinę bylą ir nustatyti jį vaiko tėvu.

Savo ieškinyje A.Lobovas nurodė, esą 2003 metais permiegojo su L.Stankūnaite ir mano, kad mergaitė yra ne Drąsiaus Kedžio, o jo dukra.

A.Lobovas savo ieškinyje buvo pateikęs kelis pageidavimus: nustatyti jį L.Stankūnaitės dukters tėvu, paskirti DNR ekspertizę, siekiant įrodyti tėvystę, ir išsiaiškinti, kur gyvena  L.Stankūnaitė ir jos dukra bei kokie yra jų asmens kodai.

Už kliedesius mokėti neketino

Tėvu apsiskelbęs N.Venckienės šalininkas taip pat teismo prašė atidėti žyminio mokesčio mokėjimą dėl jo sunkios materialinės padėties, bet pageidavo, kad jo kliedesių nagrinėjimą teisme apmokėtų L.Stankūnaitė. 

„Priteisti iš atsakovės L.Stankūnaitės ieškovo patirtas bylinėjimosi išlaidas“, – prašė A.Lobovas, kuris socialiniame tinkle „Facebook“ iš bendraminčių prašė pinigų tariamiems testams dėl tėvystės nustatymo ir gyrėsi pradėjęs teisinę kovą. 

Teismas nusprendė, kad jokios kovos nebus. Nors A.Lobovo skundas buvo užregistruotas Jonavos rajono apylinkės teisme, jau kitą dieną teisėja Jolita Cirulienė priėmė procesinį sprendimą – atsisakė ne tik nagrinėti A.Lobovo ieškinį, bet ir jį priimti. 

Ir nors šį sprendimą jonavietis gali skųsti aukštesnės instancijos teismui, neabejojama, kad sprendimas bus toks pats, nes pradėti bylai dėl tėvystės nustatymo reikia rimtų įrodymų, o ne teisto ir iš teismų neišlendančio veikėjo fantazijų.

Teisme  lyg Garliavos patvoryje

Lrytas.lt žiniomis, nagrinėti A.Lobovo kliedesių apie tariamą tėvystę neplanuoja ir Šiaulių apygardo teismas, kuris nagrinėja Garliavos patvoryje suburtos gaujos nusikaltimus, tačiau neatmetama galimybė, kad po šio A.Lobovo išsišokimo teismas inicijuos jam dar vieną bylą – dėl L.Stankūnaitės ir mergaitės šmeižto. 

Tiesa, iki šiol Audronės Skučienės ir N.Venckienės suburtos gaujos nariai teisme jaučiasi taip, lyg būtų ne teisiamieji, o šeimininkai. 

Jie rėkauja, ploja, švilpia, teismo posėdžio metu vaikšto po salę, tyčiojasi iš liudytojų, fotografuoja juos per posėdžius, nors tai griežtai draudžiama, be pateisinamų priežasčių neatvyksta į teismą, tačiau teisėjų kolegija viso to stengiasi nematyti. 

„Tokios netvarkos, tokio nevaldomo proceso dar nesu matęs“, – portalui lrytas.lt prisipažino vienas byloje dalyvaujančių advokatų.

Teismuose – dažnas lankytojas  

A.Lobovas kriminalinę karjerą pradėjo kaip automobilių vagis, tačiau labiausiai išgarsėjo per Venckų ir Kedžių sukurtą pedofilijos istoriją.

2014 metų spalį jis buvo nuteistas už trukdymą policijos pareigūnei atlikti pareigas, kai sukėlė skandalą Kauno rajono policijos komisariate.

Tąkart teismas A.Lobovui skyrė 150 valandų visuomenei naudingo darbo senelių globos namuose, apribojo judėjimo laisvę ir skyrė 13 tūkstančių litų baudą. 

2013 metais A.Lobovui buvo skirta 13 tūkstančių litų bauda dėl nepagarbos teismui ir trukdymo teisėjui atlikti pareigas. Šį teistumą A.Lobovas užsidirbo bandydamas auklėti tuometį Kėdainių rajono apylinkės teismo pirmininką Vitalijų Kondratjevą. 

Pernai Jonavos rajono apylinkės teismas pripažino jį kaltu pažeidus viešąją tvarką ir skyrė 60 parų arešto bei 3766 eurų baudą dėl Jonavos pirminės sveikatos priežiūros centre įvykusio incidento, kai A.Lobovas apstumdė medikę ir neleido paskiepyti vaiko.

A.Lobovas nuosprendį apskundė Kauno apygardos teismui. Šis vyrą išteisino patikėjęs versija, kad medikų kabinete jis nieko nestumdė, tik mandagiai paprašė vaiko neskiepyti.

Išteisinamąjį nuosprendį apskundė prokuratūra. Antradienį jos kasacinį skundą išnagrinėjo Lietuvos aukščiausiasis teismas. 

Nemalonumai ir namie

Kauno ir Šiaulių teismuose A.Lobovas taip pat yra teisiamas dėl reklaminių stendų, kuriuose reklamuotas alus, sunaikinimo, o A.Skučienės gaujos byloje kaltinamas dėl Venckams ir Kedžiams neįtikusių žmonių persekiojimo, viešų raginimų pažeisti Lietuvos suverenitetą bei grasinimų nužudyti antstolę Sonatą Vaicekauskienę.

A.Lobovas seniai pasižymėjo keistu elgesiu. Vilniuje ir Kaune kartu su bendraminčiais tampė karstą, kuriame esą laidojo prokuratūrą, lojo kaip šuo prie Prezidentūros ir jau kelerius metus visus bando įtikinti, kad L.Stankūnaitės dukters nėra tarp gyvųjų. Šią informaciją jis esą sužinojo iš neįvardyto pareigūno, kuriam darė tatuiruotes. 

Dėl jų A.Lobovas taip pat turi nemalonumų. Jo nelegalia veikla ir slepiamais mokesčiais susidomėjo Valstybinė mokesčių inspekcija, o neseniai jonavietį išsigandusi, kad iš jos neatimtų vaikų, paliko ir ilgametė sugyventinė. Ji A.Lobovui pagimdė keturis vaikus. 

Dar du vaikus A.Lobovas turi su kita moterimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.