Vilniuje kuriama nauja politinė jėga „Už pažangą“

Šeštadienį Vilniuje, S. Nėries gimnazijoje, įvyko naujai kuriamos politinės jėgos „Už pažangą“ susirinkimas.

J.Stacevičiaus nuotr.
J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 4, 2017, 6:36 PM

Pasak kuriamos organizacijos atstovo spaudai Dariaus Udrio, susirinkimas organizuotas parengti veiksmų planą, pasidalyti į darbo grupes, kurios rūpinsis programinių nuostatų kūrimu, organizaciniais klausimais.

Susirinkimo dalyviai taip pat pasirašė pareiškimą „Už pažangą“.

„Matome, kad daug Lietuvos žmonių palaiko pažangias idėjas, tačiau neranda politinės jėgos, kuri nuoširdžiai ir nuosekliai joms atstovautų. Būsime ta jėga. Tikime, kad pažangu yra rūpintis visais, ne tik siauromis interesų grupėmis, laisvė reiškia lygias galimybes atskleisti visą savo potencialą, skurdas ir diskriminacija kenkia visiems, ne tik jų aukoms, ekonomika ir technologijos turi tarnauti visiems“, – teigiama šiame pareiškime.

Jo signatarai tvirtina esantys pasiryžę kurti naują politinę jėgą, remdamiesi šiais principais: lygybė, inovatyvumas, empatija, pasitikėjimas, atsakingumas.

Pasak D. Udrio, naujos politinės jėgos kūrimo rūpinasi 20 – 40 žmonių branduolys.

Šeštadienį susirinkime dalyvavo apie pusšimtis žmonių, BNS sakė viena iš naujos organizacijos steigėjų Giedrė Kvieskienė. Ji atkreipė dėmesį, kad maždaug trečdalis atėjusiųjų buvo lietuviai, anksčiau gyvenę užsienyje.

Įstatymai numato, kad partiją įsteigti privalo ne mažiau kaip 2 tūkst. asmenų.

G. Kvieskienės teigimu, susirinkusieji svarstė, kad reikėtų kurti judėjimą, o ne partiją, kviesti prisidėti ir dabar liberalioms partijoms priklausančius asmenis.

Tuo metu D. Udrys BNS sakė, kad galutinis tikslas vis dėlto yra politinė partija, kad organizacija savo kandidatus galėtų kelti per visus rinkimus.

Naują politinę jėgą, jau turinčią pavadinimą „Už pažangą“, kuria dalis buvusių liberalų. D. Udrys, Markas Paura buvo Liberalų sąjūdžio nariai, G. Kvieskienė – buvusi Liberalų ir centro sąjungos narė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.