Pravieniškių pataisos namų vadovas nesupranta, kodėl yra nušalintas

Nuo pareigų nušalintas Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos direktoriaus Virginijaus Ceslevičiaus sako nesuprantantis, kuo yra kaltinamas. 

 V. Ceslevičius nuo trečiadienio nušalintas mėnesiui. <br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
 V. Ceslevičius nuo trečiadienio nušalintas mėnesiui. <br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2017, 10:34 AM

„Aš nesutinku su nušalinimu, iš tikrųjų man niekas nieko nepateikė, net nežinau, dėl ko esu nušalintas: nei argumentų, nei kažkokių įtarimų, nei kaltinimų, kuo esu kaltinamas. Neturiu jokių duomenų, tiktai įsakymą, kad esu nušalintas“, – BNS trečiadienį sakė V. Ceslevičius. 

Jis sakė, kad sprendimą, ar skųsti nušalininmą, priims pasitaręs su advokatais. V. Ceslevičius nuo trečiadienio nušalintas mėnesiui. 

Pirmadienį Teisingumo ministerijos atstovai paskelbė, kad auditas atkleidė, jog Pravieniškių pataisos įstaiga per sutartis su įvairiomis bendrovėmis galėjo padaryti daugiau nei 700 tūkst. eurų žalos valstybei. Dėl Pravieniškėse nustatytų pažeidimų Teisingumo ministerija kreipėsi į Generalinę prokuratūrą. Pasak ministerijos, pataisos įstaiga, pavyzdžiui, mokėjo už nepagrįstai didelių atliekų kiekių išvežimą, ilgą laiką tai darė už maitinimo paslaugas teikiančią bendrovę. Taip pat įstaiga sukritikuota už tai, kad nepagrįstai sumažino parduotuvės patalpų nuomos kainą, ilgą laiką neskaičiavo nuompinigių už įrengimus, kuriais naudojosi maistą nuteistiesiems gaminanti bendrovė, ir kitus pažeidimus. 

V. Ceslevičius teigia esąs šmeižiamas, nors visą laiką stengėsi dirbti sąžiningai. 

„Šiandien aš nežinau nei audito išvadų, nesu susipažinęs su jokia informacija, oficialiai nėra niekas pateikta. Tai, ką išgirdau viešojoje erdvėje, labai sunku vertinti. Aš manau, kad tai yra šmeižto kampanija (...). Viskas prasidėjo, kai įstaigoje buvo sulaikyti neblaivūs pareigūnai, kai buvo nutrauktas konkursas dėl parduotuvių nuomos ir dar keletas priežasčių. Kada man bus pateikti kažkokie kaltinimai, galėjusiu kažką pasakyti plačiau“, – dėstė jis. 

Prokuratūros atstovė Elena Martinonienė antradienį BNS sakė, kad Teisingumo ministerijos informacija persiųsta Specialiųjų tyrimų tarnybai, kad ši nuspręstų, ar pradėti ikiteisminį tyrimą. 

Pravieniškių pataisos namams-atvirajai kolonijai V. Ceslevičius vadovauja nuo 2011 metų gruodžio. Jis sako esąs nusiteikęs bendradarbiauti su teisėsauga. Tuo metu ministerijos atstovai teigė, kad vykdant auditą jis nebendradarbiavo. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.