R. Karbauskis: kompensacijos žydams už privataus turto nusavinimą supriešintų visuomenę

Kompensacijos žydams ir jų palikuonims už privataus turto nusavinimą nacių okupacijos metais supriešintų visuomenę, sako valdančiųjų Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjūdžio (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis.

J.Stacevičiaus nuotr.
J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2017, 7:46 PM

LNK žinioms jis tvirtino, kad tokioje pat situacijoje karo metu atsidūrė ir lietuviai, kai jie buvo ištremti į Sibirą sovietų valdžios bei neteko turto.

„Tai gimdytų supriešinimą visuomenėje netgi ir tam tikrą turėtumėme negatyvų efektą, išskirtumėme vieną gyventojų, Lietuvos piliečių grupę nuo kitos, pagal tautybę, nespręsdami vienos dalies problemų, esančių analogiškoje situacijoje žmonių. Nes jei šnekame apie antrąjį pasaulinį karą, situacija palietė labai daug tautybių žmonių: šaudė analogiškai ir vienus ir kitus“, – teigė R. Karbauskis.

Grąžinti nuosavybę Holokaustą išgyvenusiems žydams ir jų palikuonims Vyriausybę ragina Jungtinių Valstijų pareigūnai ir Lietuvos žydų bendruomenė.

Lietuva prieš šešerius metus įsipareigojo iki 2023 metų išmokėti 37 mln. eurų kompensaciją už Lietuvos žydų religinių bendruomenių nekilnojamąjį turtą.

Vokietijos okupacijos metais naciai ir jų kolaborantai lietuviai nužudė apie 195 tūkst. Lietuvos žydų. Karo pabaigos sulaukė 5-10 proc. Lietuvos žydų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.