Šarūnui Bartui gresia skaudus Remigijaus Šimašiaus kirtis: neteks studijos?

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius, reaguodamas į žiniasklaidoje pasirodžiusius kaltinimus režisieriui Šarūnui Bartui dėl galimo seksualinio priekabiavimo, ruošia tam tikras sankcijas. Pripažindamas, kad kaltinimai dar nėra galutinė tiesa, Vilniaus miesto meras nusprendė, kad siūlys persvarstyti režisieriaus bendradarbiavimą su savivaldybe. Jo teigimu, režisieriaus įmonei „Kinema“ nebeturėtų būti leidžiama naudotis savivaldybės patalpomis.

Į kaltinimus sureagavo ir Vilniaus meras, svarsto atimti patalpas iš Š. Barto.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Į kaltinimus sureagavo ir Vilniaus meras, svarsto atimti patalpas iš Š. Barto.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Į kaltinimus sureagavo ir Vilniaus meras, svarsto atimti patalpas iš Š. Barto.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Į kaltinimus sureagavo ir Vilniaus meras, svarsto atimti patalpas iš Š. Barto.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 13, 2017, 9:59 AM, atnaujinta Nov 13, 2017, 5:05 PM

„Akivaizdu – žinios apie Š. Bartą leidžia daryti išvadas, kad elgiamasi buvo netinkamai. Aš, kaip miesto meras, inicijuoju sutarties dėl studijos nuomos nutraukimą. Toks elgesys nėra toleruotinas. Noriu padėkoti aktorei Julijai Steponaitytei už drąsą paskelbiant šią žinią. Labai svarbu apsaugoti moteris nuo priekabiavimo“, – kalbėjo R. Šimašius.

„Aš labai nusivyliau vienu mėgiamiausių savo režisierių – Šarūnu Bartu. Ir dėl to, ką išgirdau apie galimą jo seksualinį priekabiavimą, ir dėl trečią dieną tylos iš jo pusės“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė Vilniaus miesto meras.

Jis sveikino aktorę J.Steponaitytę, išdrįsusią prabilti.

„Sveikinu Juliją Steponaitytę, kad išdrįso, įveikė natūralius žmogiškus stabdžius ir prabilo. Prabilo žinodama, kad kas antras žmogus mestelės: „Tai ko ten ėjai?“, „Ko tiek tylėjai?“, „Norėjai šlovės?“, „Menininkai – jie tokie“ ar pan. O man atrodo, kad tokia drąsa gali apsaugoti kitus žmones kitose situacijose, pavyzdžiui, jūsų ar mano dukras ar sūnus. Ačiū, Julija“, – teigia R.Šimašius.

„Tokių kaltinimų bei tylos iš režisieriaus pusės akivaizdoje, be abejo, teiksiu persvarstyti režisieriaus bendradarbiavimą su savivaldybe. Nemanau, kad, esant tokiems faktams ir tiesiog tylai iš kitos pusės, savivaldybė gali toliau leisti naudotis Šarūno Barto „Kinemai“ savo patalpomis. Šios patalpos, panašu, tikrai geriau nei dabar gali būti panaudojamos kino menui ir edukacijai“, – svarsto R.Šimašius.

Jis dar priduria, kad net ir vieno geriausių Lietuvoje režisierių vardas neleidžia tuo naudotis ir seksualiai priekabiauti. „Net jei esi puikus režisierius – dar nereiškia, kad gali elgtis bet kaip. Joks autoritetas nereiškia, kad gali seksualiai priekabiauti prie gerbiančio tavo autoritetą“, – rašoma mero pranešime.

Pasiaiškinimo laukia Kino centras

Po aktorės J.Steponaitytės mestų kaltinimų, kad ją seksualiai pasinaudojo Š.Bartas, būtina sulaukti ir paties kino režisieriaus paaiškinimų, sako Lietuvos kino centro direktorius Rolandas Kvietkauskas.

„Yra per mažai informacijos tam, kad būtų galima ką nors įvertinti. Antra, bet kuriose konfliktinėse situacijose – ar tai būtų moraliniai, ar kiti dalykai, turi būti išgirstos abi pusės, šioje vietoje yra svarbu, koks šitos situacijos vertinimas yra iš režisieriaus pusės“, – BNS sakė Kino centro vadovas.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad penktadienį aktorė J.Steponaitytė pareiškė, kad prieš 5 metus režisierius seksualiai prie jos priekabiavo. Pirmadienio rytą multimedijų platformos „Nanook“ rengiamoje tinklalaidėje „Nyla“ savo patirtimi, taip pat įvykusia prieš 5 metus, pasidalijo ir dailininkė Paulė Bocullaitė. Į kaltinimus režisierius Š.Bartas asmeniškai nesureagavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.