Pamėgins prispausti Kęstutį Pūką

Ir Seimo valdyba, ir laikinoji parlamento komisija pagaliau nutarė parodyti vietą seksualiniu priekabiavimu įtariamam tautos išrinktajam Kęstučiui Pūkui, kuris įtartinai ilgai serga.

Seniai Seime nesirodantis parlamentaras K.Pūkas norėtų ilgai atostogauti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Seniai Seime nesirodantis parlamentaras K.Pūkas norėtų ilgai atostogauti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
G.Skaistė: „Keistai atrodo, kad vieną dieną padavinėja vinis, o kitą dieną – ligoninėje.“
G.Skaistė: „Keistai atrodo, kad vieną dieną padavinėja vinis, o kitą dieną – ligoninėje.“
Daugiau nuotraukų (2)

BNS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 16, 2017, 6:42 AM, atnaujinta Nov 16, 2017, 6:43 AM

Vakar Seimo valdyba nusprendė nesuteikti K.Pūkui (lapkričio pabaigoje jam sueis 65-eri) vaiko priežiūros atostogų, kurių jis prašė iki jo dukrai, gimusiai šį rudenį, sukaks treji metai, tai yra faktiškai iki šio parlamento kadencijos pabaigos.

Seimo valdyba taip pat nutarė sustabdyti lėšų, skirtų parlamentinei veiklai, mokėjimą K.Pūkui.

Spėjo, kad teks bylinėtis

„Sprendimo suteikti K.Pūkui vaiko priežiūros atostogas turbūt greit nepriimsime. Norėtume, kad jis įrodytų kokiu nors teisminiu būdu, kad tai jam priklauso.

Mes norėtume, kad jis pats savimi daugiau pasirūpintų, bet ne tik žaistų dokumentais. Mums atrodo, kad tai manipuliacija, o mes nenorime būti manipuliacijos bendraautoriai“, – po valdybos posėdžio sakė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Seimo vadovas neatmetė galimybės, kad K.Pūkas parlamento valdybą apskųs teismui: „Manau, kad toks ėjimas ir būtų, ir mes to labai tikimės. Tikimės, kad teismas kreipsis į Konstitucinį teismą bandydamas išsiaiškinti, ar ta situacija yra tokia, kokią mes bandome įrodyti.“

Politikus nustebino pažyma

Tuo metu Seimo laikinoji komisija, turinti pateikti išvadą dėl K.Pūko teisinės neliečiamybės panaikinimo, vakar vėl skirstėsi nieko nenusprendusi, nes parlamentaras pateikė nedarbingumo pažymėjimą.

Posėdžio išvakarėse komisija gavo K.Pūko raštą, kuriame aiškinama, kad jis negali atvykti, taip pat odontologijos klinikos „Signata“ gydytojos Aistės Stasiulevičienės išduotą pažymėjimą, jog parlamentaras nuo lapkričio 9 dienos yra gydomas ir nedarbingas.

Seimo narius šis pažymėjimas nustebino, nes jame nenurodyta nedarbingumo pabaiga. Toje vietoje padėti du brūkšneliai.

„Reikia suprasti, kad gydytojas nežino, kada pacientas pasirodys, ir nėra jokio supratimo, net apytikslio įsivaizdavimo, ar pacientas sirgs tris dienas, ar trejus metus?“ – svarstė komisijos posėdyje dalyvavusi socialdemokratų frakcijos atstovė Dovilė Šakalienė.

Įtaria nusižengimus

Parlamentarams kilo abejonių, ar pažymėjimas nėra fiktyvus, o K.Pūkas sveikata dangstosi, kad išvengtų atsakomybės.

„Kadangi visos aplinkybės rodo, kad atlikta dar viena nusikalstama veika – fiktyvaus pažymėjimo išdavimas, siūlau kreiptis į teisėsaugą.

Manau, kad prie kreipimosi pridėjus nuorodą į STT tai labai prisidėtų prie atsakymo sąžiningumo“, – komisijos posėdyje pareiškė konservatorius Mantas Adomėnas.

Komisija nutarė kreiptis į „Sodrą“, kad būtų išsiaiškinta, ar „Suvalkiečio“ laikraščio žurnalistų užfiksuotas Marijampolės savivaldybėje esančioje tėvų sodyboje vadovaujantis stogo dengimo darbams K.Pūkas nepažeidė ambulatorinės reabilitacijos tvarkos, taip pat dėl nedarbingumo pažymėjimo pagrįstumo.

„Keistai atrodo, kad vieną dieną padavinėja vinis, o kitą dieną – ligoninėje“, – stebėjosi konservatorė Gintarė Skaistė.

Pirmininkas apgailestavo

Be to, komisija nutarė kreiptis raštu į patį K.Pūką, prašant, kad jis arba atvyktų į lapkričio 24 dienos komisijos posėdį, arba iki to laiko pateiktų savo paaiškinimus dėl prokurorų įtarimų raštu.

Seimo laikinosios komisijos pirmininkas valstietis Antanas Baura apgailestavo, kad esant tokiai situacijai visuomenei gali susidaryti nuomonė, jog parlamentarai siekia kolegą apsaugoti, išsukti. 

Virtinė įtarimų

Generalinis prokuroras E.Pašilis dar birželio pabaigoje kreipėsi į Seimą su prašymu panaikinti K.Pūko teisinę neliečiamybę.

Prokuratūros duomenimis, keturių nukentėjusiųjų liudijimai ir per ikiteisminį tyrimą gauti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad šių metų sausio ir vasario mėnesiais K.Pūkas galėjo seksualiai priekabiauti prie pagal tarnybą priklausomų ir kitaip priklausomų asmenų.

Be to, prokurorai politikui nori pateikti įtarimus dėl ginklo laikymo taisyklių pažeidimo.

Seime taip pat pradėtas apkaltos procesas K.Pūkui dėl seksualinio priekabiavimo. Konstitucinis teismas šią bylą tikisi atversti ketvirtadienį.

Pats K.Pūkas teigia, kad su juo susidorojo oponentai, nes jis yra „nesisteminis politikas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.