Utenos meras parašė laišką Bono ir pateikė pasiūlymą

Per šalį nusiritus žiniai, kad legendinės roko grupės U2 lyderis Bono yra įsisukęs į lietuvišką verslą, greičiausiai nustebo ne vienas. Kaip buvo pranešta, muzikantas jau dešimtmetį yra investavęs į Utenoje esantį prekybos centrą.

 Utenos meras parašė laišką Bono.<br> lrytas.lt koliažas
 Utenos meras parašė laišką Bono.<br> lrytas.lt koliažas
 Utenos meras parašė laišką Bono.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Utenos meras parašė laišką Bono.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Utenos meras parašė laišką Bono.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Utenos meras parašė laišką Bono.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Utenos meras Alvydas Katinas.<br> lrytas.lt nuotr.
 Utenos meras Alvydas Katinas.<br> lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2017-11-16 13:22, atnaujinta 2017-11-16 17:21

U2 gerbėjams nustebus, Utenos, su kuria ir yra siejamas Bono, meras žengė dar vieną žingsnį. Miesto savivaldybei vadovaujantis Alvydas Katinas parašė laišką legendinei roko žvaigždei.

Kaip naujienų portalui lrytas.lt pasakojo pats A.Katinas, pasirodžius informacijai apie Bono ryšį su Utena miestiečiai reagavo džiugiai, atsirado su tuo susijusių mieste pakabintų plakatų. Merą džiugina tokia reklama jo miestui.

Dėl šios priežasties jis nusprendė parašyti atvirą laišką Paului Davidui Hewsonui (tai tikrasis Bono vardas – Aut.) ir pakviesti jį apsilankyti Utenoje.

„Taip, tikrai parašiau jam laišką. Pasidžiaugėme, mums tai buvo netikėta. Aišku, į jokias istorijas nesipainiojame, tai ne mūsų funkcija, bet pasidžiaugėme, trumpai papasakojome apie pačią Uteną, pakvietėme atvykti, susipažinti su miestu, su Lietuva“, – apie laišką pasakojo A.Katinas.

Jis taip pat sakė, kad laiške Bono parašė, kuo jo apsilankymas būtų naudingas Utenai. Mero nuomone, tai padėtų miestui pagyvinti savo įvaizdį, pritraukti daugiau dėmesio. Taip pat tikimasi, kad pačiam U2 lyderiui, kaip dideliam investuotojui, būtų naudinga apsilankyti Utenoje.

„Būtų puiku, jei pasaulinio garso įžymybė parodytų dėmesį miestui, į kurį jau yra viena koja įžengęs, ir galbūt būtų galima tą bendradarbiavimą susipažinus tęsti. Ir, aišku, pasveikinome su apdovanojimu (MTV Europos apdovanojimuose U2 buvo įvertinti Pasaulio ikonų apdovanojimų – Aut.)“, – sakė Utenos meras A.Katinas.

Žemiau pateikiame visą A.Katino laišką, skirtą Bono:

„Gerbiamas pone Paul David Hewson,

Pirmiausia leiskite pasveikinti Jus ir visus U2 grupės narius, 24-siuose MTV Europos muzikos apdovanojimuose gavusius Pasaulio ikonų titulą. Nuoširdžiai tuo džiaugiamės.

Žinia apie tai, kad Jūs esate investavęs į prekybos centrą Utenoje mums buvo netikėta, bet maloni ir džiuginanti. Bono ir Lietuva? Bono ir Utena? Retas kuris Utenos gyventojas būtų galėjęs pasvajoti apie tokias garsios roko muzikos žvaigždės ir jo gimtojo miesto sąsajas.

Utena yra pramonės miestas Rytų Lietuvoje. Kartu esam turistų pamėgtas ežerų, upių ir miškų kraštas. Utena – vienas seniausių Lietuvos miestų, šiemet atšventęs 756-ąjį gimtadienį. Pasaulyje garsėjam savo kraštovaizdžiu, kuris 2014 m. yra pripažintas vienu geriausių kraštovaizdžio tvarkymo pavyzdžiu Europoje. Tarptautiniame Jungtinių Tautų globojamame bendruomenių konkurse „The LivCom Awards“, 2013 m. vykusiame Pietų Kinijoje, laimėjome aukso apdovanojimą, nurungę ne vieną dešimtį pasaulio miestų. Esam ir laimės miestas, kurio herbe puikuojasi laimę simbolizuojanti pasaga. Bet ne tik todėl. Pasauliniame socialiniame projekte „Happy barometer“ 2013 m. uteniškiai patys savo miestą išrinko laimingiausiu Lietuvoje.

Kai tik žinia apie Jūsų investiciją Utenoje apskriejo pasaulį, netrukom sulaukti pasiūlymų keisti miesto pavadinimą iš Utena į U2tena. Tai, žinoma, gražūs pajuokavimai. Bet žinant, kad Jūsų grupės ir mūsų miesto pavadinimai prasideda iš tos pačios raidės, kodėl nepagalvojus apie glaudesnį bendradarbiavimą? Draugystė ir bendradarbiavimas su Jumis tikrai padėtų sukurti naujus Utenos veido bruožus ir nušviestų miestą naujomis spalvomis. Taip būtų įtvirtintas Utenos išskirtinumas ir išsaugota jos tapatybė globalėjančiame pasaulyje.

Tikiuosi, kad tokia viešnagė būtų naudinga ir Jums – ne tik kaip potencialiam investuotojui, bet ir kaip meno pasaulio garsenybei, parodžiusiai dėmesį nedideliam Lietuvos miestui bei jo žmonėms.

Drįstu į Jus kreiptis, kviesdamas atvykti į Uteną susipažinti su miestu ir uteniškiais. Be to, tai būtų puiki proga gilinti tolesnio bendradarbiavimo idėjas. Net neabejoju, kad tarp mūsų užsimegs glaudus ryšys, nes uteniškiai – draugiški, nuoširdūs ir labai svetingi žmonės. Jūsų atvykimas būtų garbė ir pasididžiavimas ne tik mums, bet ir visai Lietuvai.“

Ryšį atskleidė dokumentai

Pasaulinio garso muzikanto dalyvavimą lietuviškame versle atskleidė „Paradise Papers“ – tarptautinis tyrimas, atliekamas Vokietijos leidinio „Süddeutsche Zeitung“ gautų duomenų pagrindu, tarptautinės žurnalistų komandos darbą koordinuojant Žurnalistinių tyrimų centrui.

Bono atstovė Kathy McKiernan patvirtino, kad jis yra pasyvus akcininkas Gernsio kompanijoje „Nude Estates I“. Ši kompanija valdo 3,7 tūkst. kvadratinių metrų prekybos centrą „Aušra“ Utenoje. Iki 2012 metų šis prekybos centras priklausė Maltos bendrovei „Nude Estates 2“.

Ji savo lietuvišką verslą pardavė minėtai Gernsyje registruotai įmonei. Išanalizavusi pirminius duomenis apie Bono investiciją Utenoje, Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) ėmėsi kontrolės priemonių prekybos centrą valdančios Lietuvos bendrovės „Nude Estates 2“ atžvilgiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.