Postų pokyčiai: Seimo komitetai išsirinko naujas pirmininkes

Seimui perskirsčius komitetų narius, trečiadienį komitetai susirinko ir pirmuosius naujų sudėčių posėdžius. Kai kurie komitetai neteko savo buvusių pirmininkų, dėl to teko iš naujo rinkti, kad vadovaus komitetams.

 Komitetai išsirinko naujas pirmininkes.<br> lrytas.lt koliažas
 Komitetai išsirinko naujas pirmininkes.<br> lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2017, 10:35 AM, atnaujinta Nov 22, 2017, 11:31 AM

Pakeitė A.Širinskienę

Po to, kai buvo priimti Seimo komitetų pokyčiai Agnė Širinskienė buvo pervesta į Teisės ir teisėtvarkos komitetą. Ten ji vėl išrinkta komiteto pirmininke.

Jos vadovautam Sveikatos reikalų komitetui teko rinktis naują pirmininką. Dar nepatvirtinus pokyčių buvo garsiai kalbama, kad A.Širinskienės postą perims kita valstietė Asta Kubilienė.

Būtent toks siūlymas ir buvo pateiktas trečiadienį vykusiame komiteto posėdyje. Kreipdamasi į kolegas ji teigė, kad nėra teisininkė, tačiau daugiau nei 25-erius metus yra medikė nefrologė, atlikusi tris rezidentūras.

„Ilgą laiką, 17 metų vadovavau Nacionaliniam transplantacijos biurui, turiu administracinės patirties. Turiu medicinos žinių ir manau, kad galiu vadovauti šiam komitetui“, – kalbėjo A.Kubilienė.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovas Sveikatos reikalų komitete Antanas Matulas klausė A.Kubilienės, kokios sveikatos apsaugos sistemos sritys jai yra prioritetinės ir kaip ji keis situaciją komitete, kuri, pasak konservatoriaus, yra prasta ne tik dėl mikroklimato, bet ir dėl kai kurių darbo sričių.

Valstietė atsakė, kad jos vadovavimo komitetui skirsis nuo prieš tai šias pareigas ėjusios A.Širinskienės. Anot A.Kubilienės, esminis skirtumas tai, kad ji yra gydytoja, o ne teisininkė.

„Kviečiu visus dirbti konstruktyviai, nekurti dramos, kad rodosi dangus griūva, argumentuoti savo siūlymus, ieškoti bendrų sprendimų“, – sakė A.Kubilienė.

Kalbėdama apie prioritetus ji paminėjo gydytojų darbo užmokesčio kėlimą ir jiems tenkančio krūvio problemą, pacientui srautus. Taip pat ji paminėjo regioninę politiką, ligonių kasų darbą, parlamentinę kontrolę.

Sveikatos reikalų komiteto nariai A.Kubilienės pirmininkavimui pritarė vienbalsiai.

Naujos pareigos R.Šalaševičiūtei

Naują pirmininkę išsirinko ir dar vienas Seimo komitetas. Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininke išrinkta buvusi sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė.

Už jos kandidatūrą trečiadienį buvo septyni komiteto nariai, vienas – prieš. Šį sprendimą dar turės patvirtinti visas Seimas.

Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijai priklausanti R. Šalaševičiūtė komiteto vadovo pareigose pakeis socialdemokratą Algirdą Sysą.

Seimo vicepirmininkė Rima Baškienė pabrėžė, kad šis pasikeitimas susijęs su tuo, kad skilo Lietuvos socialdemokratų frakcija. Socialdemokratų partijai nusprendus trauktis iš valdančiosios koalicijos, dalis partijos narių nusprendė vis dėlto liko dirbti valdžioje. Tarp jų – ir R. Šalašėvičiūtė.

„Ši komiteto pirmininko kvota priklauso Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijai“, – trečiadienį per komiteto posėdį sakė R. Baškienė.

Komitetų pirmininkai dar turi būti patvirtinti ketvirtadienio plenarinio posėdžio metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.