Saulius Skvernelis apie Aurelijų Verygą: „Tokios reakcijos nesitikėjau“

„Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ Saulius Skvernelis aptardamas politines aktualijas daugiausia klausimų sulaukė  apie sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos situaciją ir jam žadamą interpeliaciją.

 S.Skvernelis įsitikinęs, kad A.Veryga atlaikytų interpeliaciją.<br> T.Bauro nuotr.
 S.Skvernelis įsitikinęs, kad A.Veryga atlaikytų interpeliaciją.<br> T.Bauro nuotr.
Premjeras tiki, kad A.Veryga atlaikytų interpeliaciją.<br>T.Bauro nuotr.
Premjeras tiki, kad A.Veryga atlaikytų interpeliaciją.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 23, 2017, 8:31 AM, atnaujinta Nov 23, 2017, 8:32 AM

„Sveikatos priežiūros sistemoje bandoma padaryti lūžį. Lūžį ten, kur 27 metus buvo toleruojama ir nematoma. Natūralu, kad yra reakcija, pasipriešinimas, bandymas sabotuoti tam tikrus sprendimus. Tokios reakcijos, atvirai pasakius nesitikėjau, bet ministras yra tvirtas ir laikosi“, – kalbėjo premjeras ir pridūrė, kad kai kurie politikai šioje situacijoje siekia padidinti savo politinius dividentus.

S.Skvernelio teigimu, situacija farmacijos sektoriuje neguodžianti, o dar ją įkaitino tai, kad ministras principingai pasisakė apie galiojančių tvarkų laikymąsi dėl receptinių vaistų įsigijimo, farmacininkų pelnų ir vaistų kainų bei kitais klausimais.

„Profesorius yra stiprus žmogus ir net neabejoju, kad interpeliaciją jis atlaikys. Nėra teisinių priežasčių, kurios lemtų ministro šalinimą iš posto“, – teigė premjeras.

Premjeras taip pat užsiminė apie kitais metais planuojamą popiežiaus vizitą Lietuvoje. „Nesvarbu konkrečios dienos, svarbiausia, kad tas vizitas bus. Tai neeilinis įvykis mūsų žmonėms, ypač tiems, kurie jaučiais nelaimingi, slegiami sunkumų. Tai visus katalikus vienijantis įvykis“, – teigė jis ir pridūrė, kad prie to prisidėjo Lietuvos tikintieji savo maldomis ir aukščiausi valstybės pareigūnai nuolat kviesdami pontifiką atvykti į mūsų šalį.

Premjeras nenorėjo atskleisti, apie ką buvo kalbama jo vizito Vatikane metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.