Seimas paragino uždrausti į Lietuvą atvykti 44 asmenims

Seimas, minėdamas Rusijos teisininko Sergejaus Magnitskio žūties metines, paragino į sąrašą asmenų, kuriems yra draudžiama atvykti į Lietuvos Respubliką, įtraukti 44 asmenis. Tai siūloma padaryti remiantis 2012 m. JAV Sergėjaus Magnitskio teisės viršenybės atsakomybės aktu bei Įstatyme dėl užsieniečių teisinės padėties nustatytais pagrindais. Už tai numatančią Seimo rezoliuciją balsavo 83 Seimo nariai, balsavusių prieš nebuvo, susilaikė 1 parlamentaras.

 Rusijos teisininkas S. Magnickis atskleidė finansines Rusijos Federacijos pareigūnų bei piliečių machinacijas.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
 Rusijos teisininkas S. Magnickis atskleidė finansines Rusijos Federacijos pareigūnų bei piliečių machinacijas.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2017, 2:43 PM, atnaujinta Nov 23, 2017, 2:49 PM

Rezoliucijoje pabrėžiama, kad „Įstatymo dėl užsieniečių teisinės padėties pakeitimai yra svarbus žingsnis, užtikrinantis, kad į Lietuvos Respublikos teritoriją atvykti būtų draudžiama užsieniečiams, įvykdžiusiems stambaus masto nusikaltimus žmogaus teisių, korupcijos ir pinigų plovimo srityse, ir prisidedantis prie Lietuvos nacionalinio saugumo stiprinimo“.

Priimtu dokumentu kreipiamasi į kitų Europos Sąjungos ir NATO valstybių narių nacionalinius parlamentus, kurie raginami priimti Magnickio teisės aktus, taip stiprinant bendrą teisingumo, atsakomybės ir skaidrumo erdvę.

Seimas taip pat pakvietė ES vyriausiąją užsienio reikalų įgaliotinę Federica Mogherini, Europos Komisiją bei Europos Tarybą įsiklausyti į Europos Parlamento raginimus priimti Magnickio sankcijas ES lygiu ir artimiausiu metu pradėti visapusiškas diskusijas dėl atitinkamo ES teisės akto.

Rusijos teisininkas S. Magnitskis atskleidė finansines Rusijos Federacijos pareigūnų bei piliečių machinacijas, kai apgaulės būdu buvo pasisavinta 230 mln. JAV dolerių dydžio suma mokesčių mokėtojų pinigų, buvo neteisėtai sulaikytas, kalintas 358 dienas bei kankintas ir 2009 m. lapkričio 16 d. mirė, piktavališkai nesuteikus jam būtinos medicininės pagalbos. Rezoliucijoje pažymima, kad už šį gerai dokumentuotą nusikaltimą iki šiol nėra nubaustas joks atsakingas asmuo, o penki pareigūnai buvo net paskatinti valstybės apdovanojimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.