Valstietis rėžė Seimui: „Įtariu jus priekabiavimu“

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijos narys Viktoras Rinkevičius, sprendžiant dėl Seimo darbotvarkės klausimo joje apie naujųjų komitetų pirmininkų pavaduotojų pozicijų, pradėjo kelti klausimą

Seime vėl suskambo patyčiomis kvepiantys pasisakymai apie moteris.<br> D.Umbraso nuotr. 
Seime vėl suskambo patyčiomis kvepiantys pasisakymai apie moteris.<br> D.Umbraso nuotr. 
Seime vėl suskambo patyčiomis kvepiantys pasisakymai apie moteris.<br>T.Bauro nuotr.
Seime vėl suskambo patyčiomis kvepiantys pasisakymai apie moteris.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-11-23 11:03, atnaujinta 2017-11-23 11:21

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijos narys Viktoras Rinkevičius Seimo posėdyje pasidalino nevienareikšmišku pastebėjimu apie moteris. Sprendžiant dėl komitetų pirmininkų pavaduotojų klausimo vietos darbotvarkėje, Seimo narys apkaltino parlamentą priekabiavimu.

„Norėčiau atkreipti dėmesį kolegų vyrų, kurie siūlė nesvarstyti šiandien klausimo dėl komitetų pirmininkų. Noriu atkreipti dėmesį, teikėja šio projekto yra moteris, visos kandidatės į komitetų pirmininkų pavaduotojus yra moterys žavios. Įtariu šiandien jus priekabiavimu, šiandien pagal situaciją, kuri yra Lietuvoje ir pasaulyje. Ir prašyčiau Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkės, taip pat žavios moters, išnagrinėti šį klausimą“, – sakė V.Rinkevičius.

Į šį valstiečio pastebėjimą negalėjo nesureaguoti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Andrius Navickas.

„Noriu sureaguoti į pono Rinkevičiaus kalbėjimą kaip vyras. Ir noriu pasakyti, kad šaipytis iš priekabiavimo. Ir viską paversti į komediją, labai gaila, kad jis taip galvoja“, – sakė Seimo narys.

Konservatorių frakcijos narys Kęstutis Masiulis taip pat tikino, kad lytiškumas nėra argumentas. „Nereikia čia jo pabrėžti“, – sakė K.Masiulius.

Prie diskusijos prisidėjo ir Tvarkos ir teisingumo frakcijos narys Petras Gražulis. Jis sakė, kad

„Tai dabar pagal madą iš viso nėra lyties?“ – klausė P.Gražulis.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad trečiadienį Etikos ir procedūrų komisija nusprendė, kad valstietis Povilas Urbšys turi atsiprašyti liberalės Viktorijos Čmilytės-Nielsen. Prieš kelias savaites šis Seimo narys prašė nėščios politikės nepristatyti įstatymo projekto dėl embrionų saugojimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.