Valstiečių į padanges keliamą ministrą Aurelijų Verygą ant žemės tupdo visuomenės balsas

Kai „Baltijos tyrimų“ apklausa atskleidė, kad blogiausias ministras yra Aurelijus Veryga, valstiečių vedlys Ramūnas Karbauskis pareiškė, jog tai geriausias ministras. Ar R.Karbauskis tą patį pakartos ir po „Vilmorus“ apklausos, kurioje žmonės irgi nusivylė A.Veryga?

Aurelijus Veryga.<br>D.Umbraso nuotr.
Aurelijus Veryga.<br>D.Umbraso nuotr.
Linas Balsys<br>T.Bauro nuotr.
Linas Balsys<br>T.Bauro nuotr.
Remigijus Šimašius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Remigijus Šimašius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

2017-11-25 06:50, atnaujinta 2017-11-25 11:32

Spalio viduryje sveikatos apsaugos ministrą valstietį A.Verygą palankiai vertino 23,9 proc., o nepalankiai – 41,7 proc. šalies gyventojų. Dabar šie skaičiai – atitinkamai 19,3 ir 52,9 procento. Tai parodė lapkričio 10–19 dienomis atlikta reprezentatyvi „Vilmorus“ apklausa, kuria pasitikima labiausiai.

Tokio liūdno teigiamų ir neigiamų nuomonių balanso (-33,6) neturi nė vienas ministras.

Blogiausia, kad po besiritančių įvairių skandalų A.Verygos valdose žmonės ima nusivilti ir sveikatos apsauga apskritai – ja pasitikinčių per mėnesį sumažėjo daugiau kaip 6 proc., o nepasitikinčių padaugėjo 4,3 procento.

Nieko nuostabaus, kad, nusiviliant valdančiaisiais, partijų rikiuotės priekyje esanti Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai vėl padidino atotrūkį nuo antroje vietoje esančios Valstiečių ir žaliųjų sąjungos. Trečioje vietoje išsilaikė socialdemokratai, bet jų susiskaldymas dalį rėmėjų, atrodo, atbaidė.

Kalbėdamas apie nuolat smunkančius valstiečių reitingus „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys atkreipė dėmesį, kad visiškai kitokia situacija buvo prieš kelerius metus, – tuomet valdantieji socialdemokratai ilgai laikėsi populiarumo viršūnėse.

Įdomu, kad politinės korupcijos bylą tiriančios teisėsaugos pareikšti įtarimai Liberalų sąjūdžiui faktiškai nepaveikė jo gerbėjų nuotaikų.

Per pastaruosius tris mėnesius už liberalus balsuotų panašus skaičius žmonių – maždaug 4 procentai. Tiesa, tiek neužtektų, kad jie vėl prasimuštų į parlamentą.

Neblizga ir laikinai liberalams vadovaujančio parlamentaro Eugenijaus Gentvilo reitingas.

Panašias partijų populiarumo tendencijas atskleidė ir BNS užsakymu kiek anksčiau atlikta RAIT apklausa. Daugiausia rinkėjų paramos galėtų tikėtis konservatoriai (18 proc.), valstiečiai (15 proc.), socialdemokratai (11 proc.), o Liberalų sąjūdis balansuotų ties patekimo į Seimą riba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl įvyko visuotinis elektros išjungimas Ukrainoje?