Ant darželio direktorės garažo – stogą dengiantis pavaldinys

Šiaulių lopšelio-darželį „Rugiagėlė“ pirmadienio pavakarę sudrebino skandalas – sodų bendrijoje „Ramunė“ užkluptas direktorės namo garažo stogą dengiantis pavaldinys.

Išgirdusi klausimą, ar neturėtų būti "Rugiagėlės" lopšelyje-darželyje, G.Stepanovienė nuskuodė slėptis. Direktorė negalėjo paaiškinti, kodėl darbo metu karpė medelių šakas.<br>G.Šiupario nuotr.
Išgirdusi klausimą, ar neturėtų būti "Rugiagėlės" lopšelyje-darželyje, G.Stepanovienė nuskuodė slėptis. Direktorė negalėjo paaiškinti, kodėl darbo metu karpė medelių šakas.<br>G.Šiupario nuotr.
Kaimynai pasakojo, kad šį namą šeimininkės pavaldiniai statė visą vasarą.<br>G.Šiupario nuotr.
Kaimynai pasakojo, kad šį namą šeimininkės pavaldiniai statė visą vasarą.<br>G.Šiupario nuotr.
Stogo dengėjai buvo nebylūs. Netrukus jie sulaukė skambučio ir patikino, kad nieko nekalbės.<br>G.Šiupario nuotr.
Stogo dengėjai buvo nebylūs. Netrukus jie sulaukė skambučio ir patikino, kad nieko nekalbės.<br>G.Šiupario nuotr.
Statybvietėje apsilankęs Šiaulių miesto vicemeras D.Griškevičius neslėpė nuostabos.<br>G.Šiupario nuotr.
Statybvietėje apsilankęs Šiaulių miesto vicemeras D.Griškevičius neslėpė nuostabos.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 28, 2017, 8:25 PM, atnaujinta Nov 29, 2017, 3:01 PM

Šį faktą fiksavo ir su portalo lrytas.lt žurnalistu į sodų bendriją kartu atvažiavęs Šiaulių miesto vicemeras Domas Griškevičius. „Nesuvokiama“, - nekasdiene situacija stebėjosi vicemeras.

Papiktino sodo kaimynus

Į Šiaulių miesto pašonėje esančią sodų bendriją važiuoti pakvietė vietiniai gyventojai. Jie kelis kartus pranešė, kad darbo metu prie namo triūsia direktorė Galina Stepanovienė, o kartu nugarą lenkia ir jos pavaldiniai.

Portalo lrytas.lt žurnalistas kartą bandė tikrinti informaciją ir paskambino į lopšelį-darželį „Rugiagėlė“. Darbuotoja patikino, kad direktorė dabar „lanko grupes“, ir paslaugiai pasiūlė kreiptis vėliau.

Po poros minučių paskambinę sodų bendrijos gyventojai pranešė, kad G.Stepanovienės sučiupti nepavyks – direktorė įšoko į mašiną ir nurūko.

Direktorė karpė šakas

Todėl pirmadienio popietę sužinoję, kad direktorės sode vėl vyksta talka, tos pačios klaidos nekartojome – į lopšelį-darželį nebeskambinome. Tiesa, į reidą pasiūlėme kartu važiuoti  vicemerui D.Griškevičiui.

Pakeliui išsiaiškinome daugiau smulkmenų. G.Stepanovienės kaimynai papasakojo, kad šioje sodyboje triūsiama ne pirmą mėnesį. Tačiau darbininkai atvažiuoja ne ankstų rytą, o įdienojus. „Matyt, pirma pasirodo darželyje, o po to važiuoja čia“, - pasakojo žmonės.

Pavakarę įvažiavę į sodus, nesunkiai suradome 3-iąją gatvę ir joje statomą namą. Vaizdas buvo toks, kokį žmonės nupasakojo telefonu – juodu paltu vilkinti G.Stepanovienė sodo žirklėmis karpė krūmus ir medelių šakas, o du vyriškiai dengė stogą garažui.

Darbininkai buvo nebylūs

Išvydusi svečius G.Stepanovienė sutriko. Išgirdusi klausimą, ar neturėtų būti lopšelyje-darželyje „Rugiagėlė“, moteris staiga apsisuko, tekina nėrė į namą ir užsirakino duris.

Ant stogo triūsiantys vyriškiai buvo nekalbūs, jie tik pralemeno, kad nėra lopšelio-darželio darbuotojai. „Nieko nekalbėsime“, - sulaukęs skambučio telefonu, į ragelį pusbalsiu pratarė ūsuotas vyras.

Šiaulių miesto vicemeras apie darbo metu sode užkluptą direktorę ir talkininkus pranešė Švietimo, kultūros ir sporto departamento vadovei Astai Lesauskienei. Pastaroji į lopšelį-darželį išsyk nusiuntė specialistų grupę, kad jie išsiaiškintų situaciją.

Pavaldinei sutriko klausa

Portalo lrytas.lt žurnalistas savo ruožtu pabandė paskambinti ir paklausti lopšelio-darželio „Rugiagėlė“ darbuotojų, kur yra vadovė.

Telefonu atsiliepusi raštinės administratorė Ieva Levickaja – Remeikienė vos išgirdusi, kad žurnalistas ieško direktorės, ūmai ėmė skųstis ryšio kokybe: „Alio... Alio... Nieko negirdžiu... Ką sakote?.. Paskambinkite vėliau...“

Po kelių akimirkų į darželį paskambinti nebebuvo įmanoma - telefonas buvo užimtas. Praėjus kelioms minutėms, I.Levickaja – Remeikienė vėl atsiliepė telefonu ir ėmė pasakoti, kad direktorė išvažiavo pirkti statybinių medžiagų vienai remontuojamai grupei.

Darė gerą darbą?

Netrukus į darbą grįžo ir 32 metus įstaigai vadovaujanti direktorė G.Stepanovienė. Ji pati paskambino žurnalistui ir ėmė pasakoti tą pačią istoriją apie remontuojamą grupę. Ji tikino, kad vien statybinių medžiagų nepakako, reikėjo ir statybinių įrankių.

„Nusprendžiau padaryti gerą darbą ir nepirkti įrankių, paimti juos iš savo namų ir sutaupyti pinigų darbovietei“, - pareiškė G.Stepanovienė.

Ji pripažino, kad pavaldinys buvo užsiropštęs ant garažo stogo, bet neva nedirbo – norėjo tik paimti įrankius. „Aš pabėgau, nes labai išsigandau nepažįstamų vyrų“, - tikino direktorė.   

Vicemeras D.Griškevičius nusijuokė, išgirdęs pavaldinės pasiaiškinimą: „Mes matėme ne tokį vaizdą ir situaciją. Tikiuosi, viską išsiaiškins tarnybinį tyrimą atliekantys darbuotojai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.