Viktoras Pranckietis pasakė, kodėl konservatoriams sekasi geriau

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ tikino, kad paskutiniai politinių partijų reitingai jo nenustebino. O opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos išsiveržimas prieš valdančiuosius valstiečius, tėra gauta kritikos būdu.

Viktoras Pranckietis pasakė, kodėl konservatoriams sekasi geriau.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Viktoras Pranckietis pasakė, kodėl konservatoriams sekasi geriau.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2017, 8:45 AM, atnaujinta Nov 29, 2017, 9:01 AM

Praėjusį šeštadienį laikraščio „Lietuvos rytas“ skelbta gyventojų apklausa parodė, kad konservatoriai jau kelis mėnesius lipę valstiečiams ant kulnų, užsitikrino solidžią persvarą.

Visgi, Seimo pirmininkas teigia, kad užsidirbti taškus lengviau kritikuojant. „Čia turbūt yra pirmas kartas, kada rezultatai yra patikimi. Turbūt jau kokie 5 mėnesius yra ta tendencija, kad ši partija yra geriau vertinama. Turbūt viskas nėra lengvai paaiškinama, bet visada gyventi iš kritikos yra paprasčiau, nei gyventi iš tų darbų, kuriuos turime padaryti.

Kada Tėvynės sąjungos frakcija nuolat turi užsiėmę tokią kritikų poziciją, kuri geriau girdima, nei pozityvūs darbai. Yra labai lengva užsidirbti taškus kritikuojant“, – tikino Seimo pirmininkas.

Jis pateikė ir tokios kritikos pavyzdį. „Kad ir apie biudžetinių įstaigų darbuotojų 132 eurais jų algas pakeliame, tai jie sako, kad mažai pakeliame. Tai kuri žinia yra gera? Kad pakeliame, ar kad mažai pakeliame?“ – klausė V.Pranckietis.

„Madingais pasisakymais mes galime taip pat būti labai populiarūs, bet mes esame įpareigoti ir turime atsakingai vertinti“, – sakė Seimo pirmininkas, reaguodamas į frakcijos kolegos Povilo Urbšio kritiką, kad keliant bazinius dydžius, socialinė nelygybė tik didės.

„Kitais metais, manau, mes peržiūrėsime visą sistemą. Manau, tą ir padarysime, kad visa sistema veiktų vieningai. O ne taip, kad kiekviena sritis sakytų, kad šiandien duokime tiems, o rytoj kitiems.Reikėtų nuosekliau ir neišskiriant ir nepriešinant atskirų grupių. Mes gi nekuriame iš naujo komunizmo, kad visiems būtų vienodai“, – tikino Seimo pirmininkas.

Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos reitingai išlieka stabilūs rodo šeštadienį „Lietuvos ryto“ skelbiamos „Vilmorus“ apklausos rezultatai.

Apklausos duomenimis, už pirmojoje vietoje pagal populiarumą esančią TS-LKD balsuotų 15,4 proc. respondentų (spalį – 14,9), už LVŽS – 12,1 proc. (spalį – 12,4 proc.), už socialdemokratus – 7,9 proc. (spalį – 10 proc.).

Pasak sociologo, TS-LKD jau keletą mėnesių didinant atotrūkį nuo antrojoje vietoje esančių „valstiečių“, jų lyderio pozicija tampa vis tvirtesnė.

„Eiliškumas tas pats, tik kai kur išlieka tendencijos, – BNS sakė „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys. – Tėvynės sąjungos yra tam tikras prieaugis, jis nėra didelis, tačiau šie prieaugiai kartojasi jau aštuonis mėnesius su viena nedidele išimtimi, nuolatinis augimas šios partijos ir jei vasarą pirma – antra vieta atrodė paklaidos ribose, šiuo metu akivaizdžiai jie lyderiauja.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.